Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Első autónak ALFA Romeo?

Első autónak ALFA Romeo?

Figyelt kérdés

Alig egy hete szereztem a jogsit. Már előtte is nézegettem az autókat, és gondolkoztam azon, hogy milyennel kéne inditanom.....

Nagyjából 1 millió és 1,5 millió közötti a keret. Tudom, hogy tabu.. Meg páran biztosan lehurrognak, de engem az ALFA Romeok nagyon megragadtak.. A 147es, és 159 is.. Főként ezeket a típusokat néztem (2007 és 2012 kozottieket) főként. Nagyon tetszik a formájuk, a kinézetük meg úgy unblock a brandjük. Egy olyan autó kéne, amit heti 2x vennék elő pár órára.. Főként kisvárosi vezetgetesre. Szerintetek? Valakinek van tapasztalata használt Romeoval? Oktatóm véleményét is kérdeztem, de ő azt mondta Urban legend, hogy egy adott automarka rossz, és, hogy ha van az autónak friss műszakija, meg szervizkönyv, és nem volt baj vele addig, akkor simán megvehető.

2022. okt. 4. 02:24
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen felhasználásra benzinest vennék, amivel az a gond, hogy a 159-esben van egy nagyon jó belépő szintű 1.8 benzines szívó motor. 140 ló megbízható jön-megy dudál, könyvet ír, de nagyjábol ennyi.

A T spark motorok valóban nem sikerültek a legjobbra, szóval ha találsz egy jó állapotú 1.8-as 159-est arra lecsapnék a helyedben.

2022. okt. 4. 05:01
 2/5 anonim ***** válasza:
94%
#1-vel egyetértek, a TwinSpark erősen lehúzta az Alfa megítélését, de ha azt elkerülöd, illetve vásárlás előtt alaposan meggyőződsz a jó állapotról, akkor jó vétel is lehet.
2022. okt. 4. 05:14
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Tök mindegy hogy hanyadik autó, másodiknak, harmadiknak, tizediknek is pont ugyanazokat az érveket és ellenérveket lehet felhozni egy ilyen autóra.

Én megértem, nekem a régi BMW-k ('70-es évektől a 2000-es évek legelejéig) voltak mindig a kívánságlistán, ilyenem is lett első autónak anno - na mondjuk akkor még ezek annyira nem voltak öregek és drágák sem, mint manapság. Tudtam mibe vágok bele, tudtam hogy többet kell majd rá költeni mint egy értelmesebb átlagos autóra, így nagyon utánanéztem a kinézett típusok gondjainak-bajainak, autókedvelőként ha nem is vagyok autószerelő, de azért értettem már akkor is annyit az autókhoz, hogy egyszerűbb dolgokat meg tudtam csinálni rajta (aztán pont ezen az autón bonyolultabbaknak is nekiláttam, pl. hardy-kardánfelfüggesztés-difi-féltengelyek csere), így egy olajcseréért vagy fékcseréért már akkor sem kellett szervizbe vinni ahol esélyes hogy lerántanak + vehetek kedvezménnyel alkatrészt. De legfontosabb, hogy utánanéztem a típus gyenge pontjainak, megnéztem mit érdemes akkor is egyből cserélni a gyárinál jobb minőségre, ha egyelőre nincs is vele baj (ezeknél az autóknál a hűtés bizonyos részei voltak ilyenek), megnéztem mit kell nézni, mik a gyakori gondok, és tudatosan mentem el vásárolni, nem is az első autót vettem meg (pedig jól nézett ki laikus szemmel), nem is a másodikat, nem is a harmadikat, majdnem egy évig kerestem mire meglett egy megfelelő állapotú és felszereltségű példány.

Ezen kívül legyél vele tisztában, hogy még ha körültekintően is vásárolsz és kifogsz egy jó példányt, akkor is fogsz rá költeni, azért, mert nem Suzuki Swift meg nem Toyota Corolla, hanem Alfa Romeo. Szebb, több élményt ad, cserébe többet kér a pénztárcádból. Ezt érdemes átgondolni, ha te nem tudsz szerelni egyáltalán akkor több százezres tételeknek sem szabad problémát okozniuk bármikor. Amennyiben ez neked OK azért cserébe hogy olyan autód van amire szívesen nézel vissza a parkolóban, akkor vedd meg.

2022. okt. 4. 09:26
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha van pénzed fenntartani vedd csak meg.
2022. okt. 4. 09:27
 5/5 anonim ***** válasza:
Hát ha tudsz szerezni valóban jó állapotú 1.9 JTD-vel szereltet akkor jó vagy. De sajnos nem fogsz ennyiért kapni jót. De 159 alá a közvélemény szerint nem szabad adni. Meg is látszik az árán.
2022. okt. 4. 11:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!