Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Károsodik -e a Twingo motorja?

Károsodik -e a Twingo motorja?

Figyelt kérdés

Renault Twingo 2003 évjáratú, amelyet két hónapja vezetek. Néhány napja már nem nagyon szereti az ötödik fokozatot.

Vezethetem -e 20 km -en keresztül a motor károsodása nélkül a negyedik fokozatban az autót úgy, hogy hosszabb szakaszon is 70- és 80 km/h sebességgel haladok?

2022. szept. 26. 19:44
1 2
 11/18 krwkco ***** válasza:
81%

"Vezethetem -e 20 km -en keresztül a motor károsodása nélkül a negyedik fokozatban az autót úgy, hogy hosszabb szakaszon is 70- és 80 km/h sebességgel haladok?"

Ha egy 20 km-re levő szerelőhöz akarod vinni, akkor mehet a menet. De napi rendszerességgel nem biztos, hogy jó így közlekedni vele.

Lehet, hogy azért remeg, mert gyujtáskimaradása van, ami nagyobb gázpedálállásnál jön elő és csak alacsony fordulaton érzed. Vagy el van szakadva valamelyik motortartó bak és alacsony fordulaton berezonál a motor. Vagy egyéb baj.

Szóval ajánlott szerelővel megnézetni.

2022. szept. 26. 20:43
 12/18 anonim ***** válasza:

Nem lesz baja.

De nézesd meg szerelővel, biztos valami apróság, gondolom valamitől elgyengült.

1.2-es motorok sajátossága ez a renaultnál, szelepfedél hiba lesz.

2022. szept. 26. 21:04
 13/18 anonim ***** válasza:

Dimbes-dombos kacskaringós úton jó a 4. fokozat 70-80 km/h-hoz. Normál úton magával a sebességgel van a baj. Gyorsíts fel 90-re, akkor nem lesz túl alacsony a fordulatszám, és nézd meg hogy úgy "mennyire szereti".

Amúgy jól megy az autó? Lehet vele rendesen gyorsítani? Csak mert hasonló problémája volt anyósomnak úgy 15 éve az akkori VW-jével. Ott oda lehetett visszavezetni a problémát, hogy csak városban használta az autót és ott is nagyon óvatosan közlekedett, soha sem adott nagy gázt neki. Alig volt ereje a motornak, talán volt benne vagy 30 Lóerő. Ötödik fokozatba kapcsolva erőlködött az autó, rángatott nagyobb gázra. Nálad nem lehet ilyen probléma? Meg szoktad néha hajtani rendesen?

2022. szept. 26. 22:35
 14/18 A kérdező kommentje:

#9.

Már az első fokozatban jól fel kell pörgetni, aztán mehet a második. Szóval minden fokozatváltásnál nagy gázt kell adnom. Lehet hogy bátrabb leszek, és kipörgetem úgy, hogy 90 -nél váltok fel ötösbe.

2022. szept. 27. 01:54
 15/18 A kérdező kommentje:

Már volt szerelőnél és ő azt mondta, hogy minden rendben az autóval.

2022. szept. 27. 01:58
 16/18 anonim ***** válasza:

Nem lesz semmi baja, de többet fog fogyasztani.

Nem tűnik normálisnak, hogy 80-nál még nem lehet ötödiket kapcsolni. Ezeknek a kis autóknak rövid áttételeik szoktak lenni, el kéne bírni. De próbáld ki, hogy mi lesz, ha 90-nél rakod be!

2022. szept. 27. 21:20
 17/18 veterán vas ***** válasza:

Szerintem nem az a probléma hogy 80-nál fölrakod 5-be, hanem az, hogy ha onnan gyorsítani akarsz vagy esetleg emelkedő jön.

Az 5. fokozat általában 1:1 alatt van, tehát csak az addig elért tempó megtartására elég sík úton, minden más manőverekhez vissza kell váltani.

2022. szept. 28. 09:54
 18/18 A kérdező kommentje:

Ma reggel kipróbáltam. 95 km/h -val mentem, amikor felváltottam 5 -ös fokozatba. Gond nélkül fogadta, és vitte az autót. Késöbb, amikor újra kiértem egy településről és felváltottam 5 be -akkor 90 -el mentem- na akkor még küszködött a motor, rázkódott. Pedig határozottan gyorsítottam és egyenes, sík útvonalon kapcsoltam a fokozatot. Ennek az autónak minden fokozatnál fel kell pörgetni a motort.

2022. szept. 28. 20:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!