1998 Renault Twingo miért eszik sokat?
Elvileg nem kellene sokat ennie, de ma mikor vettem az illető előtte még bele is tankolt 5litert (3 ponton volt a benzinmutató). Utána lett hajtva a kocsi kb 10-15 km-t és már csak 1 pöttyön volt. Tankoltam még 5 litert és felugrott 3 vagy 4 pöttyöt, rögtön utána másik benzinkúton még 5l tankoltam de akkor már csak 1 pöttyöt ment fel (ami megint csak fura). Aztán hajtottam megint kb 6-8 km és leesett 1 pöttyöt.
Ismerősöm szerint valószínűleg vagy a benzinmutatóval van gond vagy azzal ami belül méri és adja a jelet hogy mennyi van a tankban.
Lehet az a baj, hogy néha nem gyullad elsőre és az egymás utáni többszöri gyújtás eszik meg sokat. (Kell gyercsa csere minnél előbb tudom)
Emigy a kocsiban 180.000 km van bármilyen hihetetlen tehát a korához képes nincs egyáltalán leharcolva.
A fék kicsit gyengén fog, olvastam valahol talán ez is ok lehet bár ezt kétlem.
Fogalmad sincs hogy mennyit fogyaszt, lehet hogy nem is sok.
De könyörgöm. Mi a pacifütyi értelme van annak, hogy 10 kilométerenként tankolsz 5 litert?
Mekkora a tankja? Milyen skálázásban vannak a pöttyök?
Komolyan mondom, mit az óvodában.
Tankold tele, nullázd le a napi számlálót. Mikor közelít a negyed tankhoz (nem tudom hány pötty), tankold tele újra, és abból amit másodszor tankoltál, meg a megtett kilométerböl tudsz fogyasztás számolni.
Ez a hétpettyes katicabogár, meg a benzinkutanként 2 liter teljesen értelmetlen.
Kis mennyiségnél lötykölődik a benzin és a a benzinszint mérő ilyenkor mozoghat le fel.,és az hogy 2 vagy 3 pötty világít nem 1 pontos eredmény, és ebből semmit sem tudsz meg.
Tedd ahogy a 4-es írta, teli tankolsz kattanásig,elmész 4-500 km-t és megint telirakod kattanásig,aztán a elosztod az elfogyott benzint a km-századával.
Példa :
fogyott 33L,mentél 425km-t,akkor 33 : 4.25 ---az 7.76 fogyasztás.
1 kis 1.2-es fingóka a városba 7-9L kajál,csak országúton ez 5-6L. ennyit eszik az enyém is
Gondolom nem akarja teletankolással megduplázni az autó értékét.
Pedig fogyasztást mérni csak két teli tankolással lehet. És a kettő között legalább féltankig kiautózni, ugyannanál a kútnál és kútoszlopnál tankolni, mindkét alkalommal első vagy második lekattanásig. Így már lesz egy egész jó pontosságú fogyasztás-érték.
Mivel a teletankolásnak -úgy tűnik- nincs meg az anyagi háttere, én egy másik megoldást javasolnék:
- közlekedj addig az autóval, amig benzinhiány miatt le nem áll.
- told el a legközelebbi benzinkútig és tölts bele 5 litert
- jegyezd fel a km-óra állását
- amikor megint kifogy a benzin, vond le az előző értéket a pillanatnyi állásból. A különbséggel oszd el az 5 litert és szorozd százzal.
Így is lehet pontosan mérni fogyasztást. Ne hallgass a burzsujokra, akik rendszeresen tele tankolnak. :-)
Ja, biztos olcsóbb egy kifogyott tank miatt felszippantott szmötyitől eltömődő üzemanyagszűrőt kitakaríttatni, mint telitankolni az autót.
Akinek nincs pénze két teli tankra, ne vegyen autót. Semmit nem lehet spórolni a heti 5 literes tankolgatással.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!