Károsodik -e a Twingo motorja?
Renault Twingo 2003 évjáratú, amelyet két hónapja vezetek. Néhány napja már nem nagyon szereti az ötödik fokozatot.
Vezethetem -e 20 km -en keresztül a motor károsodása nélkül a negyedik fokozatban az autót úgy, hogy hosszabb szakaszon is 70- és 80 km/h sebességgel haladok?
Vagy kapcsolható az ötödik, és lehet vele menni, vagy nem.
Egyéb opció nincs.
Még nem hallottam egyetlen autót sem, hogy arról panaszkodjon: "nem szeretem az ötödik fokozatot". :D
Kedves válaszoló!
Amikor felpörgetem a motort, és már 65 - 70 km/h sebességgel haladok, ötödikbe váltanék és az autó elkezd remegni. Olyan mintha alacsony lenne a fordulatszám.
"mintha alacsony lenne a fordulat"
Ebből a tapasztalásból kiindulva, mi az akadálya annak, hogy csak 80 fölött tedd ötödikbe?
#5.
Fordulatszám mérő nics ebben a kocsiban, így csak a motor hangjára tudok hagyatkozni.
ja, franciák 2000 után se találták még fel a fordulatszámmérőt? :D
Akkor meg ne válts oda ha érzed is hogy csak szenved, mert a hajtókarcsapágyaid fogják megköszönni. :D
#4.
Kipróbálom azt, hogy nem lassan nyomom a gázpedált. Úgy váltok 80km/h -nál ötödikbe. Talán akkor rendben menni fog.
De igazából az volt a kérdés, hogy károsodhat -e a motor, ha negyedik fokozatban autózok 80 km/h -sebességgel 20 km -en keresztül?.
Nem tudjuk a fordulatszámot, így honnan tudjuk károsodik-e?
BTW az owners manualban biztos van erre táblázat..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!