Szélvédő párásodás ellen ha nincs klíma hogyan védekeztek?
Elvileg a búvárok azért köpnek a szemüvegükbe, mert az megakadályozza a párásodást.
Egy próbát megér, bár kicsit más a környezet…
Fűtés, ablak kinyitása résnyire.
Állítólag pár csomag silica gel vagy macskaalom is hatásos, de ennyire nem volt gáz a helyzet, hogy kipróbáljam.
Én nekem bevált módszer az hogy 1-es vgy 2-es fokozaton bekapcsolom a szélvédő fújást és szépen lefújja a párát. Persze ehhez az kell hogy egyrészt legyen lehetőleg tista pollenszűrő és prsze csontszáraznak kell lennie a szűrőnek is, és a fűtés boxnak is. Na meg persze célszerű havonta egyszer alaposan lemosni a szélvédőt belülről legalább 2 szer valami alkoholos ablaktisztítóval, lehet kapni kimondott autóhoz valót. a Sima általános ablaktisztító mint pl.: clin és társai semmit nem érnek. Egyrészt fátyolt hagy maguk után, másérszt ha feloldja a dzsuvát csak szétkened vele és legalább 3x 4x átkell pucolnod mire az érni fog valamit.
Én mondjuk úgy szoktam hogy sima egyszerű mosogatószeres vizzel átmosom a szélvédőt belülről, szárazra törlöm és utána ablaktisztítóval áttörölgetem. Nekem egy Prelix márkájú vállt be erre, de amit időnként a Lidl-be lehet kanpi W5 hajtógázos sprés változat ami habot fúj rá az is nagyon jó.
Én ezt nem értem, nekem sose párásodik be.
Pedig nem használom a légkondit csak a ventillátorral fújatom.
Régen létezett páramentesítő kendő. ha azzal áttörölted az üveget, akkot nem párásodott...annyira
Szerintem most is van ilyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!