Mióta vannak LED menetfényű autók?
Rendesre gondolok nem ilyen gagyi utólagosra.
Nyilván új új autóra nincs pénzem, de ha lecserélem az ufó Civicet olyat szeretnék ami LED-es mert tetszik, hogy ilyen jól látni mindent.
Nem kell drága autó.
A lehető legegyszerűbb, legolcsóbb is jó csak LED nappali világítása legyen
a menetfény képes nappal is vakítani, de a sok tulok éjjel nem kapcsol fel mást sem mellé, mert elöl világít valami, és az neki "elég"
Mondjuk nem DRL-es autóknál is sötétedés után kimegyek 20 percenként max látni egyet aki kukasötét autóval jönmegy, nem néznek ezek soha a műszerfalra?
Egyszer éjjel autópályán az M6-oson úgy hajnali 2 körül majdnem telibevertem egy autóst... talán suzukist, mert DRL-el ment... és ráadásul kb 80-al :D
Én meg úgy 110-el a külsőben mivel éjjel tökre kihalt az M6.
Na ezt hogy hozta össze az illető????
Azt ne mondjátok, hogy olyan jó fénye van a DRL-nek éjszaka is, hogy mondjuk kiállt pihenőhelynél majd nem kapcsolta fel a lámpát mert DRL-el is látott maga elé valamennyire?!?!?!
#13 Amúgy az is a baj sok autónál főleg a prolibb modelleknél, hogy nincs automata világításvezérlés. Tehát ha nullán van a kapcsoló megy a DRL és a sofőrnek kell a tompítottat kapcsolni. Ezért is jó megoldás az ami némelyik új kocsiban van már, hogy nincs kikapcs mód a világításkapcsolón, csak helyzetjelző tompított meg auto mód.
Mondjuk az autópályásat én sem értem, legalább az tűnt volna fel neki hogy semmit sem lát vagy minimálisat. Az ilyenektől venném el azonnal a jogosítványt, oké hogy apróságnak tűnik de komoly balesetet okozhatott volna.
A menetfény egy kötelező elem lassan 10 éve. Az, hogy melyik gyártó hogy oldja meg, az az ő dolguk. A halogén és a LED is ugyan úgy látható, márpedig a DRL csak annyira kell, hogy "jobban, könnyebben észrevegyenek".
Sötétedéskor, várost elhagyva, pályázásnál stb... nem váltja ki a tompított fényszórót, főleg mert olyankor hátul is bekapcsol.
Röviden:
DLR: csak elől ég, LED/halogén
Középső állás: Elől 2 kis helyzetjelző ég + hátul ég a lámpa.
Tompított: elől ég a rendes tompított lámpa + hátul ég a rendes lámpa. Itt lehet halogén, LED, Xenon, Lézer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!