Mióta vannak LED menetfényű autók?
Rendesre gondolok nem ilyen gagyi utólagosra.
Nyilván új új autóra nincs pénzem, de ha lecserélem az ufó Civicet olyat szeretnék ami LED-es mert tetszik, hogy ilyen jól látni mindent.
Nem kell drága autó.
A lehető legegyszerűbb, legolcsóbb is jó csak LED nappali világítása legyen
Vezettél is már sokat LED-es autót? Mert baromira nem jobb szerintem mint a halogén.
Vagyis egy valamiben jobb, a fogyasztásban, ami totál nem számít manapság (kivéve villanyautónál).
Kérdésre válaszolva: az ASA 2012-től engedélyezte, azóta gyártják mindenhol(de svéd találmány).Amerikában már elképesztő méreteket ölt a DLR (nappali menetfény) használata. Az erős fehér fény a felére csökkentette a figyelmetlenségből eredő baleseteket.
A kommentárhoz: a kérdezőnek fingja sincs, hogy mi célt szolgál, hová szabad felszerlni, és miért úgy, és oda?
A DLR utólag is felszerelhető, jobbnál jobb gyártmányokat kapni(főleg a japók verik a mezőnyt)
Természetesen a kezdezektől van nekem is barkácsolt(Homasitás DLR)-em, az enyémet látva még jónéhámyan felszereltek (pont)ilyent.
(és qurvajól néz ki)
Amit a kérdező szeretne, az nem DLR. Az ő világítását nem engedné a hatóság.
A menetfénnyel nem látsz jól semmit. Az arra jó, hogy téged meglássanak messzebbről, és ne pazarold azt a kb. 150 W teljesítményt világításra fényes nappal, hanem csak pár wattnyi LED világít. Gyakorlati jelentősége zéró.
Arra, hogy te láss, a fényszóró szolgál. Azok esetében viszont a LED nem garancia a jó megvilágításra. Van amelyik szinte semmivel nem jobb, mint egy halogén. Pl. Octavia 3 esetén jobbnak mondják a facelift előtti xenont, mint az utána megjelent LED-es fényszórót. Seat Leon 3 facelift előtti LED-nél állítólag még a halogén is jobb.
Szerintem butaság ez alapján autót választani.
ezeket a ledes menetfényeket be kéne tiltani a picsába!
ha szembejön vakít..
ha vezeted úgysem látsz vele...
ha hátulról érkezel akkor 10-ből egy nyomorék csak DRL-el megy, rendes világítást nem kapcsol, ergo hátul nem világít semmi..
a fénye is irritáló.
Ufó Civic-ből, ami a 8. generációs, nincs olyan amiben LED-es DRL vagy fényszóró lenne. Olyan van, hogy halogén vagy Xenon, ennyi.
Az első Civic, amelyikben már LED-es DRL volt, az 9. generációs, viszont a Facelift változatig nem volt LED-es tompított csak halogén és Xenon.
2011-2014: Nem Facelift
2015-2017: Facelift
Tourer esetében:
2013-2014: Nem Facelift
2015-2017: Facelift
A nem Facelift és a Facelift között könnyű észrevenni a különbséget. A Facelift DRL-je a fényszóróba van építve és a fényszóró alakjával együtt megy, míg a nem Facelift a ködlámpa fölött egy csík.
2007-es és 2015-ös Civic-ünk van, a 2007-es halogén a 2015-ös LED-es, illetve volt egy 2005-ös is, ami Xenon volt. Én nem vettem észre, de panaszkodtak, hogy csíkoz és nem szép a fénye. A halogéné nem rossz, kimondottan jól lehet vele látni, viszont a LED-es fényszórós sokkal jobb.
"Vezettél is már sokat LED-es autót? Mert baromira nem jobb szerintem mint a halogén."
Én vezettem többet is és sokkal jobb, mint a halogén. Sokkal tisztábban lehet vele látni és messzebbre és kevésbé erőlteti meg a szemem, mint a sárgás fény.
#7 de ledes. ilyen hülye brutál ledsorok, szerintem gyáriak, bár nem is nagyon akarom ismerni ezeket a modernkori szemétkupacokat..
azért egy homasitás szemetet még felismerek. :D :D
Majd próbálok példát megfigyelni. de irritáló.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!