Megelőzhetem-e a rendőrautót? Ha 80-85km/h-val halad előttem lakott területen kívül.
Természetesen ha a megkülönböztető jelzéseket nem használja.
A kérdés lényege: mire megelőzöm, addig már 120km/h legalább van a sebességem. Ami több mint a megengedett 90, utána persze visszalassítanék a szabályos tempóra.
Van jogsim 10 éve, most kell hosszabbítanom a héten, lekopogom balesetmentesen, kb 140 ezer km saját autóval. B-kat. kresz vizsgán 1 hibám lett, 3 évvel később A-kat. kresz vizsgán 0.
Igyekszem betartani minden szabályt. Eddig még csak egyszer kaptam gyorshajtásért büntetést Ausztriában, 56km/h-val gurultam be a faluba, a falu elején mértek. 50 Euró mínusz.
Ha már egy 150 lóerős autót vezetek, akkor nem szeretek “2 percig” az előzött autó mellett haladni, és egyáltalán nem kell tövig nyomni a pedált a 120-ig.
Melyik biztonságosabb, minél előbb túl lenni rajta, vagy húzni halasztani?
Remélem tisztáztam minden velem kapcsolatos dolgot.
"Melyik biztonságosabb, minél előbb túl lenni rajta, vagy húzni halasztani?"
Nem kötelező előzni...
Ha úgy érzed, hogy gyorshajtás nélkül nem tudnád biztonságosan befejezni az előzést, akkor egyszerűen nem előzöl.
Pontosan!
20 km/h sebességkülönbséggel 5,55 m-t teszel meg 1 másodperc alatt. Egy átlagos autó hossza 4,5 méter. Persze kell hely, hogy előtte kisorolj, utána visszasorolj, de akkor sem két percig mész mellette, hanem 1 másodpercig. Az egész előzés nem tart tovább 2-3-4 másodpercnél.
150Le-s autó ma már nem olyan hű de erős sportkocsi kategória. Kb egy mai 1.4-esnek felel meg. De nem is a sebességet, hanem a gyorsulását kell kihasználni, nem kell feltétlenül 120-ra gyorsítani. Előzni nem kötelező és nem verseny, nem kell mindenáron minél előbb túl lenni rajta. Csak akkor célszerű belekezdeni, ha adottak a feltételek. Legalábbis én így gondolom.
#16: igen, főleg nem előzés közben kell gyorsítani, hanem mielőtt megkezded.
Egy 85-el menő kocsit megelőzni 95-tel (5m kocsi, 5m előtte, 5m utána)
Megvan pontosan 5-6 másodperc alatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!