Megelőzheti-e az ábrázolt helyen és módon a mezőgazdasági vontató a kerékpárost? Miért ez a válasz?KÉP
Kép:
Válasz:
Nem. A mezőgazdasági vontató nem gépjármű!
Nem teljesen értem a választ. Azért nem előzheti meg a mezőgazdasági vontató a kerékpárt mert az nem gépjármű? Ha gépjármű lenne, mondjuk egy kocsi, akkor megelőzhetném a kerékpárt?
A táblát melyik szempontból kell figyelembe venni? Azt kell nézni, hogy ki előz, vagy azt hogy kit előznek?
Ha gépjármű lenne akkor megelőzhetné a nem gépjárművet.
Tehát ha autóval vagy akkor előzhetsz pl kerékpárost vagy pl lovaskocsit.
Számít hogy mivel előzöl és az is hogy mit
Előzni tilos tábla van. A kresz szerint az előzni tilos tábla azt jelenti, hogy tilos előzni. Azonban van kivétel. A kresz szerint, idézem:
"ez a tilalom nem vonatkozik kétkerekű motorkerékpárnak, segédmotoros kerékpárnak és kerékpárnak, valamint állati erővel vont járműnek és kézikocsinak GÉPJÁRMŰVEL való előzésére"
Mivel a mezőgazdasági vontató nem gépjármű (a kresz szerint, műszaki szempontból az is gépjármű) ezért arra ez a kivétel nem vonatkozik.
#3 Neked mi bajod? Szó nincs a kérdésben arról, hogy bármit is be szeretne magolni a kérdező, ellenkezőleg, szeretné megérteni, hogy miért az a helyes válasz, ami, miben hiányos a tudása ezen a téren.
Egyébként meg eleve baromság, amit írsz, nem is lehet bemagolni, hogy A, B, C vagy D a válasz, mert véletlenszerű sorrendben adja a teszt a válaszokat, nem mindig ugyanaz a betű jelöli ugyanazt a választ.
"Tudtátok, hogy földúton 90km/h-val mehet max a szgk?"
Ez nem igaz, a földút (meg úgy alapból a kérdésben ábrázolt szituáció) simán lehet lakott területen belül is. Az 50-es korlátozás ott a földutakra is nyilván vonatkozik.
Szóval az a mezőgazdasági vontató, ami 50-el megy nem előzheti meg a 15km/h vál haladó kerékpárt.
Ezt jó tudni mert én párszor előztem már ki (igaz ott félreált a bicajos) mert valami dübörgő tolta hátulról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!