Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Az eladó miért takarja le az...

Az eladó miért takarja le az eladásra kínált autó rendszámát?

Figyelt kérdés

Magányszemélynél és autókereskedőnél is észrevettem, hogy vagy ki van takarva képeken, vagy le van szerelve a rendszám. Ennek mi lehet az oka?

Külön el kell kérnem a rendszámot. Ilyenkor megadják, csak mégis zavarba ejtő.

2022. szept. 19. 10:18
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
40%
Mert ha a nézelődőnek van egy ismerőse bármelyik Önkormányzaton, a rendszám alapján lekérhető az autó tulajdonosának a címe. Ha szép a háttér, esetleg nem csak az autó keltheti fel az érdeklődő figyelmét. Ilyen világ köszöntött ránk.
2022. szept. 19. 10:27
 2/13 anonim ***** válasza:
30%
Van akinek titkolnivalója van az autóról, de van aki csak fél a visszaélésektől.
2022. szept. 19. 10:28
 3/13 anonim ***** válasza:
30%
Látta, hogy más is ezt csinálja és utánozza. Valójában semmi haszna nincs, csak ha titkolnivalója van.
2022. szept. 19. 10:31
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Az ablakban letakarta a matricát is nagy okosságába az eladó a különböző instás filterekkel eltakart csodálatos kocsijának rendszáma mellett?
2022. szept. 19. 10:45
 5/13 anonim ***** válasza:
0%

Legtöbb esetben tényleg arról van szó, hogy a rendszámot lekérdezve - ami ugyebár ma már ingyenes a szüf-ön, de vannak jobb fizetős szolgáltatások is - találna valami olyat a nézelődő, ami alapján akár fel sem hívná a tulajt, mondjuk egy visszatekerésre utaló kilométeróra logot, vagy egy régebbi balesetet, esetleg régi műszaki / eredetvizsga fotókon valamit. Ha már telefonon elkezdesz beszélni vele ezek tudta nélkül, akkor már beszéltek, tehát esetleg el tudja magyarázni (legalábbis megpróbálja sok esetben) hogy mit miért látsz, mi történt stb. Legtöbbször azért az ilyen autók tényleg nem a top quality példányok.

De ahogy egyes mondja, olyanok is vannak akik félnek hogy lekérdezik esetleg az autó tulajának a nevét-címét "okosba", ha azt látják hogy van mit mozdítani onnan ahol a kocsi fotózva lett.

Én sosem takartam ki (sok autóm volt, sokat adtam el), de sosem fotóztam őket otthon, mindig elvittem őket valami szép helyre lefotózgatni. Így nem kell félnem attól sem hogy esetleg a házam-garázsom megtetszik valakinek, a rendszámot meg nem volt soha okom kitakarni, egyszer volt olyan autóm aminek pixelhibás volt a kilométerszámlálója és ezért egyszer félreolvasta a vizsgabiztos (tehát bekerült egy pár tízezres ugrás a logokba, majd 2 évvel később ennél alacsonyabb volt a jól leolvasott érték), de ezt elég volt egy sorban leírni a leírásba hahun.

2022. szept. 19. 10:52
 6/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

A visszaélésektől én is tartanék, ebből a szempontból jogos a letakarás. Ez az első autóvásárlásom és mostanában ismerkedem ezzel az egész folyamattal.

2022. szept. 19. 11:02
 7/13 anonim ***** válasza:
54%
#5 és #6 csak hogy 90%-ban nem arról van szó, hogy fúdeféltené a személyes adatát. Sokkal inkább a szakadt 20 éves Audiját takargatják el meg hasonlók, mivel volt már vagy 10 valós gazdája a kocsinak mióta behozták nímetbő' 120 ezer km-el...
2022. szept. 19. 11:18
 8/13 anonim ***** válasza:
33%
Kérdező, ha első autóvásárlás, akkor tájékozódj alaposan szerintem, ne csak gyakorin. Ha eddig nem találtad volna meg, totalcar nepperszótár két cikk, "A magyar használtautó-vásárló hülye" cikksorozat is nagyon jó, sőt, küldhetsz olvasói levelet a becsületesneppernek, ott értelmes tanácsot kapsz. Én úgy mentem motort venni, hogy végignézem az elindulás előtti tudnivalókat meg a nagyon nyilvánvaló korábbi esésre vonatkozó sérülésnyomokat, de ennél sokkal jobb volt vinni magammal egy szakértőt, és még így is voltak hanyagságból eredő problémák, amik pár hónappal később sorra kiderültek - az sem árt, ha van egy megbízható, ismerős, jó szerelő a közelben, aki nem aranyárért átnézi vétel után.
2022. szept. 19. 12:19
 9/13 anonim ***** válasza:
52%
Mert azt hiszi vissza lehet vele élni - pedig nem, csak ostobák az emberek...
2022. szept. 19. 12:40
 10/13 anonim ***** válasza:
38%
Azért, mert a rendszámból kiderülne, hogy nemrég kapott magyar rendszámot, tehát eddig külföldön használták. Nagyon sokan eleve nem vesznek külföldről hozott autókat. Ami persze szintén hülyeség.
2022. szept. 19. 17:23
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!