Az eladó miért takarja le az eladásra kínált autó rendszámát?
Magányszemélynél és autókereskedőnél is észrevettem, hogy vagy ki van takarva képeken, vagy le van szerelve a rendszám. Ennek mi lehet az oka?
Külön el kell kérnem a rendszámot. Ilyenkor megadják, csak mégis zavarba ejtő.
Legtöbb esetben tényleg arról van szó, hogy a rendszámot lekérdezve - ami ugyebár ma már ingyenes a szüf-ön, de vannak jobb fizetős szolgáltatások is - találna valami olyat a nézelődő, ami alapján akár fel sem hívná a tulajt, mondjuk egy visszatekerésre utaló kilométeróra logot, vagy egy régebbi balesetet, esetleg régi műszaki / eredetvizsga fotókon valamit. Ha már telefonon elkezdesz beszélni vele ezek tudta nélkül, akkor már beszéltek, tehát esetleg el tudja magyarázni (legalábbis megpróbálja sok esetben) hogy mit miért látsz, mi történt stb. Legtöbbször azért az ilyen autók tényleg nem a top quality példányok.
De ahogy egyes mondja, olyanok is vannak akik félnek hogy lekérdezik esetleg az autó tulajának a nevét-címét "okosba", ha azt látják hogy van mit mozdítani onnan ahol a kocsi fotózva lett.
Én sosem takartam ki (sok autóm volt, sokat adtam el), de sosem fotóztam őket otthon, mindig elvittem őket valami szép helyre lefotózgatni. Így nem kell félnem attól sem hogy esetleg a házam-garázsom megtetszik valakinek, a rendszámot meg nem volt soha okom kitakarni, egyszer volt olyan autóm aminek pixelhibás volt a kilométerszámlálója és ezért egyszer félreolvasta a vizsgabiztos (tehát bekerült egy pár tízezres ugrás a logokba, majd 2 évvel később ennél alacsonyabb volt a jól leolvasott érték), de ezt elég volt egy sorban leírni a leírásba hahun.
Köszönöm a válaszokat.
A visszaélésektől én is tartanék, ebből a szempontból jogos a letakarás. Ez az első autóvásárlásom és mostanában ismerkedem ezzel az egész folyamattal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!