Lusták? 🤣😅😂
Hát a magyar akkor biztos nem lusta a swiftel , corsával mega hasonló szutyokkal.
Ott régóta elterjedt és manapság már nincs is sok érv ellene.
Régebben a fogyasztás beszélt ellene, de ma már jobb fogyasztást hoznak, mint az átlag sofőr manuálison.
Európában is egyre inkább terjed.
17
Ha soha nem vezettél volna manuálisat akkor nem tudnad hogy szereted. Amúgy semmi érv nincs a manuális mellett. A sok trabanton szocializálódott prosztó ettől érzi magát felsőbbrendűnek, ha meg megkérdezed hogy miben tartja a nyugdíj megtakarításait meg milyen konstrukciók váltak be neki egy amerikai órákat tud beszélni a magyar meg azt se tudja miről van szó.
Az Egyesült Államok a kényelem és a jóllét országa(volt). Az ott elterjedt automata váltók nagyban különböztek az Európában használatosaktól, kezdetben fokozatmentesek voltak és már kb az 1950-es évek óta azzal szerelték őket, kivéve a sportkocsikat. Ezek a váltók mellesleg egyszerű felépítésűek, igen kevés hibalehetőséggel. Az ok az igen olcsó benzin, ami nagy fogyasztású, nyomatékos 4l-nél nagyobb hengerűrtartalmú motorok használatát tette lehetővé, így nem volt szükség a manuális váltóra, anélkül is húzott alacsony fordulaton a motor, a fogyasztás nem érdekelt senki, mert olcsó volt a benzin. Az olajválság beütéséig gyakorlatilag minden autó így készül, az Európában nagynak számít, 2,5-3L motorokat egyszerűen "bevásárlóautóknak" tartották.
Amikor kezdtek bejönni a takarékosabb, kisebb autók a divatba, akkorra már kb szinte mindenki elfelejtette, hogyan kell a sebességváltót használni, így az új típusok is azzal kerültek piacra inkább. Igaz ezek már nem az ősi faék egyszerűek hanem komplikáltabb, általunk is ismert szerkezetek voltak, sok meghibásodási lehetőséggel, amelyet a megfelelő nyomaték elérése tett szükségessé.
17: és mennyit vezettél eddig automatát?
Csak mert én is így voltam vele. Aztán a cégnél automata autó volt, az első pár alkalommal szentségeltem, majd eldöntöttem, hogy legközelebb én is olyat veszek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!