Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Amerikában miért nem szeretik...

Amerikában miért nem szeretik a manuális váltót?

Figyelt kérdés

2022. szept. 19. 01:02
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
79%
Több pénzük van, meg tudják fizetni a szerviz költséget, akkor miért ne. Ráadásul ott nagy autókkal járnak, ahol nem mindegy a fogyasztás.
2022. szept. 19. 07:18
 12/24 anonim ***** válasza:
79%

Lusták? 🤣😅😂

Hát a magyar akkor biztos nem lusta a swiftel , corsával mega hasonló szutyokkal.

2022. szept. 19. 08:13
 13/24 anonim ***** válasza:
33%
Mert így alakult.
2022. szept. 19. 08:56
 14/24 anonim ***** válasza:
83%
Azért mert ottaz már vagy 30 éve az alapfelszereltség része ha meg vezettél automataváltós autót tudod hogy kb fél perc megszokni aztán meg nehéz visszaállni.
2022. szept. 19. 09:21
 15/24 anonim ***** válasza:
30%
Sok gyökér, megy a lepontozás!!
2022. szept. 19. 11:17
 16/24 anonim ***** válasza:
91%

Ott régóta elterjedt és manapság már nincs is sok érv ellene.

Régebben a fogyasztás beszélt ellene, de ma már jobb fogyasztást hoznak, mint az átlag sofőr manuálison.

Európában is egyre inkább terjed.

2022. szept. 19. 11:54
 17/24 A kérdező kommentje:
Én szeretem a manuálisat
2022. szept. 19. 12:57
 18/24 anonim ***** válasza:
37%

17

Ha soha nem vezettél volna manuálisat akkor nem tudnad hogy szereted. Amúgy semmi érv nincs a manuális mellett. A sok trabanton szocializálódott prosztó ettől érzi magát felsőbbrendűnek, ha meg megkérdezed hogy miben tartja a nyugdíj megtakarításait meg milyen konstrukciók váltak be neki egy amerikai órákat tud beszélni a magyar meg azt se tudja miről van szó.

2022. szept. 19. 13:01
 19/24 MGéza ***** válasza:
91%

Az Egyesült Államok a kényelem és a jóllét országa(volt). Az ott elterjedt automata váltók nagyban különböztek az Európában használatosaktól, kezdetben fokozatmentesek voltak és már kb az 1950-es évek óta azzal szerelték őket, kivéve a sportkocsikat. Ezek a váltók mellesleg egyszerű felépítésűek, igen kevés hibalehetőséggel. Az ok az igen olcsó benzin, ami nagy fogyasztású, nyomatékos 4l-nél nagyobb hengerűrtartalmú motorok használatát tette lehetővé, így nem volt szükség a manuális váltóra, anélkül is húzott alacsony fordulaton a motor, a fogyasztás nem érdekelt senki, mert olcsó volt a benzin. Az olajválság beütéséig gyakorlatilag minden autó így készül, az Európában nagynak számít, 2,5-3L motorokat egyszerűen "bevásárlóautóknak" tartották.

Amikor kezdtek bejönni a takarékosabb, kisebb autók a divatba, akkorra már kb szinte mindenki elfelejtette, hogyan kell a sebességváltót használni, így az új típusok is azzal kerültek piacra inkább. Igaz ezek már nem az ősi faék egyszerűek hanem komplikáltabb, általunk is ismert szerkezetek voltak, sok meghibásodási lehetőséggel, amelyet a megfelelő nyomaték elérése tett szükségessé.

2022. szept. 19. 13:37
 20/24 anonim ***** válasza:
33%

17: és mennyit vezettél eddig automatát?

Csak mert én is így voltam vele. Aztán a cégnél automata autó volt, az első pár alkalommal szentségeltem, majd eldöntöttem, hogy legközelebb én is olyat veszek.

2022. szept. 19. 14:04
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!