Automatavaltos autot tenyleg sokkal dragabban tudok venni es tobbet fogyaszt, mint a manualis?
Újonnan nagyjából fél millióval kerülnek többe. Használtan is némileg drágábbak. Amennyiben ritka az adott típusnál, lehet nagyobb árkülönbség is.
Fogyasztása a 30 éves automatáknak nagyobb, 10 évesnek viszont már megegyező a kézi váltóssal. Az ennél is újabbak meg már alacsonyabb fogyasztást érnek el.
Amit mondtak neked, elavult információra alapozták. Nyugodtan vegyél automatát, ha olyat szeretnél.
5- 6-700 000-rel drágább, márkáétól függően.
Én most januárban ültem át kézi váltós Swift-ből, automatába, a fogyasztás még 2 -3 decivel kevesebb is mint a kézié volt.
Viszont a kényelem bőven megéri az árkülönbséget. Soha többet nem akarok kézi-váltós autót, pedig több mint 30 évig azokat vezettem.
Használt dízelben még olcsóbban is kifoghatod. Újban nekem 800ezerrel lett volna több 2018-ban mint a manuális benzinesnél.
Nem is a fogyasztás a gond az minimális, hanem azt mondják még ma is könnyeben elromlik és nagyobb a szervíz, mint manuálisnál. Plusz ha első autód, totál elefeljted a manuális váltást. De sokkal jobb, főleg városban. Nekem hiányzik, hogy nem olyan a váltóm.
Nekem van hagyomanyos 4 sebesseges automatam es van modernebb is.
Ha nem valami bontoszokevenyt fogsz ki vagy olyat aminek mar eleve gond van a valtojaval akkor nem problemas. Hasznaltan kb ugyan annyi, csak sokkal nehezebb talalni a piacon elado automatat ha nem premium markarol van szo.
Automatabol is van 1000 fajta, en peldaul nem vennek robotizalt valtosat mert azokrol jot nem hallottam eddig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!