Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam (magánszemélyként)...

Eladtam (magánszemélyként) egy 2003-as 19éves kocsit. Megnézték a vevők. Nebtek is vele egy próbautat. Megvették. Két nap múlva hívtak hogy megállt a kocsi. Kell foglalkoznom vele?

Figyelt kérdés

Opelről van szó... Elmondtam hogy eleszi az olajat, figyelni kell, éy nem árt indulás elött belenézni a motortérbe, hogy megyőződjünk minden okés. Az olaj dolgot adásvételibe bele is írtuk.

Azt mondja a vevő hogy felfort a víz, és megálltak vele az út szélén. Oké... 2 napja nála van, honnan tudjam mit csinálhattak. Jelzem nálam nem volt ilyen gond.

Azt mondja elviszi szerelőhöz, és a közös költséget együtt álljuk.

Ilyenekkel kell nekem foglalkozzak? Én a kocsit másnap lejelentettem eladottként, meg a biztosítót is értesítettem.

2022. szept. 17. 09:05
1 2 3 4
 31/32 krwkco ***** válasza:
100%

"Szerelő egy csovet mutatott neki ami cserés lenne, illetve a kiegyenlítőtartály zárókupakját mondta neki, mert nincs viznyomas vagy mi..."

A kicsit repedezett csövön (vagy máshol) elszivároghatott egy kis víz és levegőt szívott be helyette. Az szépen felhalmozódott, feltehetően a hűtő felső részében. Amikor elérte az üzemi hőmérsékletet és nyitott a termosztát, a levegő kitágult és a kiegyenlítőtartály sapkáján keresztül kinyomott egy csomó vizet. Pláne, mert a szerelőd szerint a sapkában nem működik a túlnyomást biztosító szelep.

Ha tényleg ez van, akkor mivel feltöltötték és légtelenítették, jó lesz egy darabig. Amig újra fel nem halmozódik benne a levegő.

Meg kellene keresniük a lyukat, kicserélni a kiegyenlítőtartály sapkáját és átmosni a hűtőt. (Azért gondolom ezt, mert nekem is volt ilyen. Teljesen rendbe lehetett hozni.)

2022. szept. 19. 12:23
 32/32 A kérdező kommentje:

31 Köszönöm, megemítem neki.

Ez sajnos korral járó nyűg. Csak sajnálom hogy pont nála.

Mi keveset használtuk utolsó hónapokban.

2022. szept. 19. 12:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!