Eladtam (magánszemélyként) egy 2003-as 19éves kocsit. Megnézték a vevők. Nebtek is vele egy próbautat. Megvették. Két nap múlva hívtak hogy megállt a kocsi. Kell foglalkoznom vele?
Opelről van szó... Elmondtam hogy eleszi az olajat, figyelni kell, éy nem árt indulás elött belenézni a motortérbe, hogy megyőződjünk minden okés. Az olaj dolgot adásvételibe bele is írtuk.
Azt mondja a vevő hogy felfort a víz, és megálltak vele az út szélén. Oké... 2 napja nála van, honnan tudjam mit csinálhattak. Jelzem nálam nem volt ilyen gond.
Azt mondja elviszi szerelőhöz, és a közös költséget együtt álljuk.
Ilyenekkel kell nekem foglalkozzak? Én a kocsit másnap lejelentettem eladottként, meg a biztosítót is értesítettem.
"Szerelő egy csovet mutatott neki ami cserés lenne, illetve a kiegyenlítőtartály zárókupakját mondta neki, mert nincs viznyomas vagy mi..."
A kicsit repedezett csövön (vagy máshol) elszivároghatott egy kis víz és levegőt szívott be helyette. Az szépen felhalmozódott, feltehetően a hűtő felső részében. Amikor elérte az üzemi hőmérsékletet és nyitott a termosztát, a levegő kitágult és a kiegyenlítőtartály sapkáján keresztül kinyomott egy csomó vizet. Pláne, mert a szerelőd szerint a sapkában nem működik a túlnyomást biztosító szelep.
Ha tényleg ez van, akkor mivel feltöltötték és légtelenítették, jó lesz egy darabig. Amig újra fel nem halmozódik benne a levegő.
Meg kellene keresniük a lyukat, kicserélni a kiegyenlítőtartály sapkáját és átmosni a hűtőt. (Azért gondolom ezt, mert nekem is volt ilyen. Teljesen rendbe lehetett hozni.)
31 Köszönöm, megemítem neki.
Ez sajnos korral járó nyűg. Csak sajnálom hogy pont nála.
Mi keveset használtuk utolsó hónapokban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!