Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Eladtam (magánszemélyként)...

Eladtam (magánszemélyként) egy 2003-as 19éves kocsit. Megnézték a vevők. Nebtek is vele egy próbautat. Megvették. Két nap múlva hívtak hogy megállt a kocsi. Kell foglalkoznom vele?

Figyelt kérdés

Opelről van szó... Elmondtam hogy eleszi az olajat, figyelni kell, éy nem árt indulás elött belenézni a motortérbe, hogy megyőződjünk minden okés. Az olaj dolgot adásvételibe bele is írtuk.

Azt mondja a vevő hogy felfort a víz, és megálltak vele az út szélén. Oké... 2 napja nála van, honnan tudjam mit csinálhattak. Jelzem nálam nem volt ilyen gond.

Azt mondja elviszi szerelőhöz, és a közös költséget együtt álljuk.

Ilyenekkel kell nekem foglalkozzak? Én a kocsit másnap lejelentettem eladottként, meg a biztosítót is értesítettem.

2022. szept. 17. 09:05
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:

Kérdező és krwkco: ne haragudjatok, értékelem én a jótékonykodást, de mégis hogy a fenébe tudjátok "nem lehúzós bandának", meg "rendes embereknek" hívni olyanokat, akik jogtalanul akarják lehúzni az embert? Ha perrel is fenyegetőznek, az még rosszabb, de ha csak szimplán az ember jóhiszeműségét és/vagy bűntudatát próbálják kihasználni, az is éppen elég rossz.

Akár van baja az autónak, akár nincs, ez egy lehúzás. Aki le akar húzni, az nem jó ember. Pont. Innentől a ti dolgotok, hogy kinek fizettek vissza és mit, én csak arra próbálok rávilágítani, hogy kezeljük helyén a dolgokat és ne ferdítsünk. Nem szegény rendes embereken segítesz, ez nem az, mint amikor átkíséred a járókeretes 90 éves nénit a zebrán. Ezek pitiáner csalók.

2022. szept. 17. 18:25
 22/32 krwkco ***** válasza:

" akik jogtalanul akarják lehúzni az embert?"

Egyáltalán nem biztos, hogy lehúzásról van szó.

Azok az emberek vettek egy öreg autót, ami a kérdezőnél a közelmúltig működött. Mivel felteszem, hogy a kérdezőnek van helyette másik autója, talán az utóbbi időben nem sokat használta. Az új tulajok egy új használati módot jelentenek. Gondolom az első lépésük az volt vele, hogy többszáz kilométerre hazamentek, akár autópálya sebességgel. Ez a fokozott terhelés okozhatta azt, hogy egyes -az elromlás határán álló- alkatrészek feladták a harcot. Pl. egy kis repedés a hűtőrendszerben, ami rövid távon, hideg motornál még nem jelentett bajt, egy hosszú ideig tartó emelt hőmérsékleten már kritikus vízvesztést okozott.

Szóval egyáltalán nem biztos, hogy ezek az emberek csalók.

2022. szept. 17. 19:17
 23/32 A kérdező kommentje:
Állításuk szerint 62km mentek a kocsival csak.
2022. szept. 17. 20:34
 24/32 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a címük rajta van az adásvételin, járhatnál arra egyet korán reggel. Aztán ha a tesók azzal indulnak dolgozni, akkor lehet őket hívni, hogy báttya, te hazudtál, itt állok a sarkon, kutya baja az autónak. Jössz nekem a benzinkölséggel...
2022. szept. 17. 21:53
 25/32 A kérdező kommentje:
Gondoltam rá! Csak magam ismerve, bekopogok, és az első aki kijön, kiütöm!
2022. szept. 17. 22:11
 26/32 krwkco ***** válasza:
100%

"Probálok embernek megmaradni ebben a világban. Nem lehúzós banda. Egyszerű embetek akik megvették. Sajnálom hogy így jártak."

"Csak magam ismerve, bekopogok, és az első aki kijön, kiütöm!"

????

2022. szept. 17. 22:18
 27/32 A kérdező kommentje:

26.

Ha csaláson kapom őket.

2022. szept. 17. 22:27
 28/32 A kérdező kommentje:

Közben fejlemény!

A srác elvitte az én szerelőmhöz a kocsit.(kb.20km)

Poén az, hogy saját lábán ment vele, és a szerelőnek is mondta, hogy nem érti... Hiszen gyönyörűen megy a kocsi most.

Szerelő egy csovet mutatott neki ami cserés lenne, illetve a kiegyenlítőtartály zárókupakját mondta neki, mert nincs viznyomas vagy mi...

Ezután beült a kocsiba, és ismét saját lábán távozott onnan.

Ezt a szerelőm mondta, hisz hívott, hogy wtf?...

Hazaútja a szerelőtől kb. 25km.

Hívott a srác ezután.

Elmondta ugyanezt, amit a szerelőm is mondott, és azt is hogy nem érti, hisz semmi baja a kocsinak most meg, de elviszi másik szerelőhöz is.

Szerintetek?

2022. szept. 19. 11:21
 29/32 anonim ***** válasza:
100%

Saját maga alatt vágja a fát, mert ha felforralta a vizet korábban és utána ő még saját lábán kocsikázik vele, akkor a saját felelősségére és kárára teszi ezt.

Szóval:

1. Vagy kamu a probléma és akkor ne foglalkozz vele, vagy

2. Ha volt is valós probléma, azóta ő azt saját kárára tovább rontotta, azért te nem tartozol felelősséggel, szóval be foglalkozz vele.

2022. szept. 19. 11:48
 30/32 A kérdező kommentje:

Remélem csak kis hiba... Ha hiba.

Használják szerencsésen tovább a járgányt. Minket kiszolgált.

Csak nem tudom mire vélni az egészet.

Én is így gondolom. Ha meg ezekután jönne elő hiba, mosom kezeim. (szerelőhöz vitte)

2022. szept. 19. 11:55
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!