Eladtam (magánszemélyként) egy 2003-as 19éves kocsit. Megnézték a vevők. Nebtek is vele egy próbautat. Megvették. Két nap múlva hívtak hogy megállt a kocsi. Kell foglalkoznom vele?
Opelről van szó... Elmondtam hogy eleszi az olajat, figyelni kell, éy nem árt indulás elött belenézni a motortérbe, hogy megyőződjünk minden okés. Az olaj dolgot adásvételibe bele is írtuk.
Azt mondja a vevő hogy felfort a víz, és megálltak vele az út szélén. Oké... 2 napja nála van, honnan tudjam mit csinálhattak. Jelzem nálam nem volt ilyen gond.
Azt mondja elviszi szerelőhöz, és a közös költséget együtt álljuk.
Ilyenekkel kell nekem foglalkozzak? Én a kocsit másnap lejelentettem eladottként, meg a biztosítót is értesítettem.
Jó hülye vagy ha ilyet csinálsz!!
Minek utalnál vissza neki pénzt?
Ha utalsz is pénzt, feltétlenül legyen nyoma, hogy nem ismered el, hogy a hiba a vételkor is megvolt. Pl. a közleményben vagy egy e-mailben.
#16 Ehhez nem kell azonnal bemutatni és pecsételtetni az adásvételit, mert annak érvényessége nem a bemutatás/pecsételés idejétől függ, hanem az adásvételibe írt dátumtól.
Ha 1-én eladod az autót, ráírod a dátumot és aláírjátok, akkor onnantól övé az autó, övé a felelősség, akkor is, ha te csak 10-én mutatod be. Így jártam én is, elkapta az új tulajt a kamera a pályán matrica nélkül, de ekkor még nem volt átírva, ezért én kaptam a csekket, de egyszerűen szóltam hogy tessék az új tulajt zaklatni vele, elfogadták, kész, semmi teendőm és fizetnivalóm nem volt.
Kérdező, nálad ugyanez a helyzet, csak a téma más: még ha nem is jelentették le az autót, akkor is hivatalosan már az új tulaj autója. Nem a tiéd. Nem a te felelősséged. Eszedbe se jusson fizetni.
Köszönöm a segítséget!
Probálok embernek megmaradni ebben a világban. Nem lehúzós banda. Egyszerű embetek akik megvették. Sajnálom hogy így jártak.
Ha elviszi egy szerelőhöz, az meg mondhat bármit is (szerelőfüggő)
Az a lényeg, hogy nálunk nem volt ilyen gondja. Náluk meg hogy mitől lett... Nem voltam ott.
Szerelőm, akinél a kocsi volt,felhívtam,rákérdeztem tőle hogy hengerfejes-e az autó, ő azt mondta, hogy biztos hogy nem az. Ezután árultam el neki, hogy eladtam, csak ezért kérdezem, és hogy mi történt.
Titeket meg azért kérdezlek, mert nem jártam így sosem. Sajnálom a vevőket, de nálunk nem volt ilyen gondja. 2 nap mulva lesz hengerfejes a vásárlást követően?... Persze ez nem bizonyított tény még, hogy az-e. Mert csak felforrt a víz, és nem volt a kiegyenlítőben víz nekik. Rángatni kezdett, és megálltak vele.
"Persze ez nem bizonyított tény még, hogy az-e. Mert csak felforrt a víz, és nem volt a kiegyenlítőben víz nekik."
Egyáltalán nem biztos, hogy hengerfejes.
Pl. lehet, hogy csak egy lyuk a hűtőrendszeren. Egy hosszabb menetben (gondolom messze vitték) vizet vesztett és leállításnál levegőt szívott be helyette. Azután a következő használatnál a felmelegedő levegő még jó sok vizet kinyomott.
Szóval lehet, hogy olcsón rendbe lehet hozni.
Persze, ha sokat járatták miközben ott volt a jelzés a műszerfalon, hogy magas a vízhőfok, akkor tönkremehetett a hengerfejtömítés is. De ez egyáltalán nem biztos. És az már nem eladási hiba volt.
Egyébként szerintem nagyon becsülendő, hogy visszatérítesz a vételárból. Akik az idős autódat megvették feltehetően rosszabb anyagi helyzetben vannak, mnt Te. Pláne, ha láthatóan rendes emberek voltak.
Reméljük, tudni fogják, hogy hogyan kell egy öreg autót üzemeltetni és nem csak azért vették, mert olcsó és muszáj volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!