Lehet utólag ABS-t tenni egy olyan autóba, amiben nincs? Drága mulatság?
Ma majdnem összetörtem az autót, alig tudtam megállni vele. Ha szinte mindenki másnak van ABS az autójában, akkor én vagyok a mumus az utakon, hiszen elég, ha valaki fékez egy komolyabbat előttem ABS-el, én meg nem tudok megállni mögötte, akármit is csinálok.
Egyébként a típus kérhető gyárilag ABS-el extraként, de ebben nincs.
Ezért van a követési távolság. Mégis mi a jó fenének állsz a seggébe az előtted haladónak?!
ABS nélkül is meg kell tudni állni, hogy te nem ismered a kocsid képességeit, azért te felelsz.
Tanulj belőle, nagyobb követési távolság! > 2 mp!
MINEK?
ABS-től nem lesz rövidebb a féktávod.. két autómból egyikben volt, de kiiktattam belőle..
"ABS-től nem lesz rövidebb a féktáv": röviden a válasz erre az, hogy: de.
Hosszabban: aszfalton, normális körülmények között rövidebb lesz tőle a féktáv, és még az autó is irányítható(bb) marad közben. Valóban vannak olyan körülmények, ahol abs nélkül jár jobban az ember, amikor meg akar állni minél rövidebb úton, pl. ilyen a havas úttest, de szerintem havat már csak mutatóban fogunk látni. Nem besuélve arról, hogy abs nélkül egy ponton koptatja az ember a gumit, ABS-el meg jobban eloszlik a kopás a felületén.
Szóval nem az a kérdés, hogy jó-e az ABS valamire (pl. ha rövidebb úton akarnánk megállni, kormányozni az autót vészfékezés közben, vagy elkerülni a kagylós kopást), hanem az a kérdés, mennyire zsebbe nyúlós utólag berakatni egy autóba, amiből kispórolták.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!