Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki lakásban lakik, hogy...

Aki lakásban lakik, hogy tölti fel ag elektromos autót?

Figyelt kérdés
Aki családi házban lakik és van garázsa, az bedugja a konnektorba estére és feltölti. De hogy oldja meg az, aki panelban lakik?

2022. szept. 3. 19:22
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
67%
#16 Mire elmúlsz 60, már csak útvonalengedéllyel, veterántalálkozókra menve használhatod majd az Euro0-s guruló rákgyáraidat. Azt az egyet-kettőt amit megtarthatsz az autóparkodból, amelyiket majd kiválasztod, hogy megtarthassad, mivel veszélyes hulladékot magánszemély nem tarthat otthon.
2022. szept. 4. 20:54
 22/38 A kérdező kommentje:

És akkor mivel fogunk munkába járni?

Amúgy meg Magyarországon nem hiszem, hogy 100 éven belül el fognak terjedni.. Az átlagjózskának sosem lesz 20 milliója egy elektromos autóra. Vagy majd ingyen fogja osztogatni az állambácsi? Egyáltalán hogy képzelitek el ezt a váltást?

2022. szept. 4. 21:44
 23/38 anonim ***** válasza:
100%
22: a magyarok a 10+ éves nyugati autókat veszik. Na most 10 év múlva nyugaton csak elektromos autókat vesznek, akkor 20 év múlva Magyarországon is elterjed.
2022. szept. 4. 22:14
 24/38 anonim ***** válasza:
75%

#21 tudod nyuszifül, az a nagy büdös helyzet hogyha a 2 30 pluszos autómat az elkövetkezendő tíz évben le sem állítom, hagyom ketyegni az év 365 napján, még akkor is kisebb lesz az ökológiai lábnyomom mint BÁRKINEK aki veszi ezt a környezetbarátnak hazudott sok fröccsöntött műanyagszennyet..

.. Miattam nem kell 5 évente legyártani egy ilyen műanyag villanyfostömlőt, mert ami megvan azt addig használom, és tartom életben, restaurálom ameddig csak lehet.

Miattam nem kell a drága anyaföldbe kilóméter átmérőjű, 200 méter mély fekélyeket csinálni.. (az gondolom nincs meg hogy egy szép erdőből, mi lett mert pont oda kellett egy lítiumbánya, és a belőle készülő akkuk gyártási folyamatának környezetszennyezéséről se tudsz valszeg semmit. kábelezés, a két auómban nincs összesen annyi kábel mint egy modernkori szemétben.. ja, és ugye ez a sok műanyag miből is készül? hát kőőőolajbóól! Persze vannak alternatívák, de mindig jót mosolygok azokon a nyomikon akik pöffeszkednek egy i3-ban aminek háztartási szemétből van préselve a belseje. :D

És akkor nem esett szó arról hogy az is mennyire környezetbarát amikor a világ minden átellenes tájáról hordják át az alkatrészeket persze széép nagy hajókon, amik mennyit szennyeznek? semmit? hja..nem! :)

Ja, és akkor amikor 10 éves korára ennek a sok modern környezetbarátnak hazudott szemétnek lejár az élettartama, javítani persze nem lehet semmijét lassan, megy a szemétbe az egész, és ha semlegesíted az is rohadt környezetszennyező, ha meg nem semlegesíted, csak rohasztod halomban, az is rohadt környezetszennyező.. persze el lehet sózni az elektronikai szemetet indiának, és brutál mód szennyező dízel tankereken odavinni nekik.. ja és ekkor én még lehet hogy az addigra már 40 éves autóim valamelyikét használom vidáman. :D

Élhetsz a hülye illúziódban, csak az a helyzet hogy az egész villanyautózás környezetbarát duma egy naaagy kamu, ott ahol épp közlekedsz vele nem szennyez, de mindenhol máshol rohadtul... a gyártása is, az elbontása is, hja meg a szénerőmű is amiből töltöd. :D :)

2022. szept. 5. 00:48
 25/38 anonim ***** válasza:
100%
Visszatérve az eredeti kérdésre: a lakásokban lakók autói is parkolnak most valahol. Ahogy egyre több embernek lesz elektromos autója a jelenlegi parkolók egyre nagyobb része lesz felkészítve elektromos autók töltésére. Most még sok kompromisszummal járhat EV-t venni annak, akinek nincs saját töltési lehetősége, de ez egyre kevésbé lesz így.
2022. szept. 5. 21:07
 26/38 anonim ***** válasza:
100%

#25, ezt csak úgy tudom elképzelni, hogy mindenkinek külön névreszóló parkolója lenne saját villanyórával. Vagy minden parkolóhoz lenne lezárt villanyóra, amit pl egy saját kártyával (mobillal applikációval, ez csak részlet kérdés) lehetne aktiválni és így nyomon követni, hogy mennyit töltöttél. Mert a tömeges ingyen töltést senki nem fogja másnak finanszírozni főleg ilyen árak mellett.

Így is elég komoly infrastrukturális beruházás kell, hogy egy parkolóban, ahol akár több száz autó is van, bírja kapacitással a hálózat.

Mire ezt a legutolsó panel lakótelepek parkolójában is megvalósítják, hát nem egy-két év!

2022. szept. 6. 07:14
 27/38 anonim ***** válasza:
80%

26:

Miért kéne saját?

Már rengeteg helyen működik a rendszer, hogy egy telefonos applikációval bejelentkezel, indítod a töltést és neked számlázza...

2022. szept. 6. 07:30
 28/38 anonim ***** válasza:

27:

Pont ezt írtam, hogy ez lenne a másik megoldás.

Nincs elektromos autóm, nem tudom, ez hogy működik jelenleg. De ebből is minden parkolóhelyre kellene a legutolsó külvárosi lakótelepi parkolóba is. A tömeges kiépítés gondolom nem két fillér. Azt ki fizetné?

2022. szept. 6. 07:40
 29/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem kell majd minden parklóba töltő, úgy saccolom, hogy kb. negyedükbe - harmadukba elég lesz, és ez is csak fokozatosan, több év alatt fog kiépülni.

Én lehet, hogy túl keveset autózok - nekem elég lenne néha kéthetente tölteni egy éjszakát - de szerintem az átlag usernek se kell majd gyakrabban mint 4-5 naponta.

Ki fogja megfizetni? Az aki használja: nagyon is jó üzlet lesz majd ilyeneket telepíteni. Egyszeri nem túl nagy beruházás, minimális karbantartási és fenntartási költségek, biztos piac.

2022. szept. 6. 08:47
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

28: miért, most mindenkinek saját benzinkútja van? Ugye, hogy nem? Egy modern elektromos autó simán elmegy 300 km-t, még többet is, ergo a többség számára nem kell minden naponta tölteni. Aztán lesz, aki a munkahelyén tölti. Azaz bőven nem kell minden helyre.

Amúgy persze a szolgáltató építi ki, akinek utána fizetsz az áramért. Hasonlóan a benzinkutakhoz...

2022. szept. 6. 08:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!