Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Aki lakásban lakik, hogy...

Aki lakásban lakik, hogy tölti fel ag elektromos autót?

Figyelt kérdés
Aki családi házban lakik és van garázsa, az bedugja a konnektorba estére és feltölti. De hogy oldja meg az, aki panelban lakik?

2022. szept. 3. 19:22
1 2 3 4
 11/38 anonim ***** válasza:
84%

Külföldön élünk, de rendszeresen hazajövünk Budapesti társasházi lakásunkba, most már egy plug-in hibrid autóval. Két lehetőség van:

- kiengedem a lakásból a hosszabbítót (kukatároló teteje, majd egy lámpaoszlop a közbenső rögzítési pontok) és otthon töltöm az autót.

- elviszem a kb. 10 perc sétára levő e-mobiliti töltőpontra. Többnyire az utóbbit csinálom, mert a hosszabbító kiengedése, behúzása, feltekerése is majdnem ennyi idő.

2022. szept. 3. 20:44
 12/38 anonim ***** válasza:
56%
Családi háznál töltéshez sem javasolt konnektorról tölteni, mert azokat nem arra méretezik, hogy hosszú órákon keresztül 10 A-nyi áram folyjon bennük. Biztonságosabb és célszerűbb rendes töltőt kiépíteni.
2022. szept. 3. 21:07
 13/38 anonim ***** válasza:
100%
Munkahelyen, nyilvános töltőn, bevásárlás/ügyintézés közben.
2022. szept. 4. 00:36
 14/38 anonim ***** válasza:
12%
#8 szerintem az én hátralévő életemet még ki tudom húzni heteró pasiknak készült öreg benzinesekkel. :)
2022. szept. 4. 11:14
 15/38 anonim ***** válasza:
100%

#14, a 30-as éveimben járok, remélem, hogy legalább még 30 van vissza. Eddig új dízel autóim voltak, amikkel az ég világon semmi problémám nem volt. De az elektromosok ellen sem vagyok. Két dolgot oldjanak meg és már veszem is: a hatótáv legyen legalább 500 km minden körülmények között, tehát 130-as autópályatempó mellett akár klímával nyáron 40 fokban, akár télen fűtéssel -20-ban. Ha ez megvan ne legyen jelentős felára a belső égésűekhez képest. Utóbbinál sajnos azt a gyakorlatot látom, hogy nem az elektromosak lesznek olcsóbbak, hanem a hagyományos autók árát húzzák fel szép lassan az elektromosok szintjére.

Hogy az eredeti kérdésre is válaszoljak: szintén két opciót látok. Garázs, ahol szépen tudod tölteni. Ha 20-30 millióm van elektromos autóra, akkor nem a garázson spórolnék. Nyilvános töltő.

Azt, hogy mindenki pókhálószerűen lógatja le a lakótelepi parkolóban a hosszabbítóját, ha tömegesen elterjed, nagyon hamar korlátozni fogják valamilyen módon. Azon kívül hogy nem szép látvány, akár balesetveszélyes is lehet. Egy 60-as, 70-es években épült panel tömbház elektromos rendszerét nem arra tervezték, hogy akár 100 autót is egyszerre töltsenek róla.

2022. szept. 4. 12:49
 16/38 anonim ***** válasza:
13%

elmúltam 40.. hányingerem van a villanymosógépektől, meg amúgy is a mai modern kocsik formájától.

30+-os autóparkom van, én szeretem az analóg régi dolgokat, szeretem a rezgéseiket, hogy élnek, nem egy steril valami.

De tökjó lesz amikor mindenki más megvette a villanykocsiját, hazaér egy nyári délután melóból mindenki egyszerre, bekapcsolja otthon a TV-t a légkondit, a mikrót, és elkezdi tölteni a villanyszarját, Paks meg hirtelen átszippantódik egy másik dimenzióba akkora terhelése lesz hirtelen. :D

ad kettő, lassan a bolygó csupa kilóméter átmérőjű 200 méter mély fekélyből áll a lítiumbányák miatt. :D

2022. szept. 4. 12:56
 17/38 anonim ***** válasza:
72%
16. az egyéni közlekedésnek nincs jövője szerencsére (a jelenlegi populáció és életmód mellett). Meg neked sincs szerencsére.
2022. szept. 4. 16:42
 18/38 A kérdező kommentje:

Ne már... Én szeretem a kocsikat, szeretek autót vezetni.

Végzek délután 4-kor a munkával és várjak 1 órát az 5-ös buszra, hogy hazavigyen? Szó sem lehet róla.

2022. szept. 4. 17:00
 19/38 anonim ***** válasza:
33%

#18 a kis életképtelen nyomorultak jövőképe ez, nyugi. :D :D

akik ma nőnek fel, egy szelet sonkát nem tudnak megenni bőgés nélkül, nemhogy autót vezetni, neadjisten karbantartani. :)

Járjanak a kis modernkori rabszolgák villamossal, mások szájában utazva az ő bajuk.. főleg járványhelyzetben. :D

2022. szept. 4. 17:04
 20/38 anonim ***** válasza:
24%
Nyugi, ezek a félék már kihalóban vannak. Ha közéjük tartozol, hát légy büszke, hogy egyike lehetsz az utolsóknak.
2022. szept. 4. 17:07
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!