Ha 35km-re járnék el dolgozni, ami oda-vissza napi 70km, ahhoz már érdemesebb dízelt venni vagy jobb a benzin?
Évi 18.000km. Határeset.
Ha ez megnyugtat, én kevesebbet megyek most és egy újonnan vett, most 4 éves biturbós dízelem van. Eddig még nem esett szét attól, hogy nem ingázom keresztül naponta Európát.
Egy 20 éves Volkswagent
Sok okosság elhangzott itt, de azt is bele kell kalkulálni, hogy ezek a dízelek jobb esetben már mind turbósak, valamint ott a részecskeszűrű, bár ahogy a kérdezőt olvasom 2002 VW-ben az talán még nincs.
Jah és ott lehet a kettőstömegű ami megint egy durva összeg tud lenni csere esetén. Szóval lehet érdemes még kis szívóbenzinben gondolkodni inkább, főleg ilyen korú autónál, mert lehet a tankolásonkénti 1-2 liter kevésbé vágná taccsra, mint hirtelen egy főbb alkatrész csere.
Ezt én értem, amit írsz!
Csak általában az emberek nem spórolnak (napról-napra élnek), vagyis. ha apránként elfolyik a pénz nem annyira feltűnő, mint ha hirtelen kell többszázezret egyben kifizetni, erre értettem a felvetésem.
Az üzemanyag egy relatíve tervezhető költség, még a mai árakkal számolva is, mint a rezsi... pff mondjuk ez most megint rossz példa.
De eddig évekig, évtizedekig az volt.
Attól függetlenül tök igazad van, ha valaki tök tudatos, és ennyire be tud mindent osztani, és azt tényleg félrerakja, és tényleg számol, oszt szoroz, akár 1-2 liter is számíthat. Nem sok ilyen embert ismerek :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!