Ez hogy jöhetett ki tankolásnál?
Tankolás előtt 1/3-ig mutatta a töltöttségi szintet.
Teletankoltuk az autót (kattant), belement 21L benzin.
Indítás után telinek jelzi.
A tank 58 literes (Opel Zafira, 2010).
Ez hogy?!
az én autómban teli tankolás után mehetek több napig és folyamatosan maximumot mutat. Tehát a kijelző maximuma és a tank maximuma nem ugyanaz.
Arra tippelek, hogy nálad is így van ez. Nem tankoltad tele az autót (a pisztoly kikapcsolhat előbb is, ha visszafröcsköl a benzin), de a műszer úgy mutatja, mert nem a tényleges teli állapotnál jelzi a teli tankot
"az én autómban teli tankolás után mehetek több napig és folyamatosan maximumot mutat. Tehát a kijelző maximuma és a tank maximuma nem ugyanaz."
Persze mert az úszó ami méri a szintet az csak akkor kezd el lefelé menni amikor már elérte a benzin szint az alsó szélét. Tehát amilyen magas az úszó akkora magasságú, vastagságú benzinnek el kell fogynia a tankból, hogy elkezdje mutatni a csökkenét.
Vagyis kérdező nem kell mindent elhinni a műszereknek. Jó autós néhány tankolás után pontosan megmondja mennyi benya van a tankban óra szerint vagy akár egy ilyen megbízhatatlan műszer szerint is.
Ezek a szintmérők nem túl pontosak.
Nekem pl. 42l-es a tank, kb. 500-540km után már világít a lámpa, és olyankor 36liter megy bele. Ráadásul ebből a több mint 500km-ből 200km-ig maxot mutat, majd 300-nál megy le háromnegyedre, 400-ra fél, 500-ra pedig már ürest jelez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!