Lehet, hogy rossz olajat vettem?
Figyelt kérdés
Az autómba 5w30 SN / C2 - C3 minősítésű olaj kell. (kézikönyv szerint)
Rendeltem hozzá 5w30 / SN ILSAC GF-5 minősítésű olajat. (olajválasztó szerint)
Most jó hozzá vagy sem? Nem világos.
2022. aug. 8. 17:56
1/7 anonim válasza:
Az API SN az kb. megegyezik az ILSAC GF-5-tel. Az API SN pedig visszafelé kompatibilis a régebbi API minősítésekkel.
2/7 A kérdező kommentje:
És a C2-C3 ? Mert elvileg az is követelmény lenne.
2022. aug. 8. 18:11
3/7 anonim válasza:
Az SN egy amerikai szabványú minősítés, annak a második olaj is megfelel (a GF-5 annak elődje).
A C2 - C3 európai jelölés a részecskeszűrős járműveknél, ez a második olajnál itt nem szerepel. Keress rá az olaj pontos típusára, a gyártó oldalán megtalálod a minősítést! Ha C2 vagy magasabb osztályú, akkor jó lesz.
4/7 A kérdező kommentje:
2022. aug. 8. 18:17
5/7 anonim válasza:
A C minősítésű a részecskeszűrős járművekre vonatkozik, benzinesnél tök mindegy. A te utódba A3/B4 minősítésű olaj kell, az általad vásárolt pedig A5/B5 minősítésű, úgyhogy túl is teljesíti az igényeket.
6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megnyugodtam. Nem volt világos a minősítés. Az olajválasztó ezt adta ki hozzá. Köszi a hasznos választ!
2022. aug. 8. 18:32
7/7 anonim válasza:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!