Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Lehet, hogy rossz olajat vettem?

Lehet, hogy rossz olajat vettem?

Figyelt kérdés

Az autómba 5w30 SN / C2 - C3 minősítésű olaj kell. (kézikönyv szerint)

Rendeltem hozzá 5w30 / SN ILSAC GF-5 minősítésű olajat. (olajválasztó szerint)

Most jó hozzá vagy sem? Nem világos.

2022. aug. 8. 17:56
 1/7 anonim ***** válasza:
Az API SN az kb. megegyezik az ILSAC GF-5-tel. Az API SN pedig visszafelé kompatibilis a régebbi API minősítésekkel.
2022. aug. 8. 18:10
 2/7 A kérdező kommentje:
És a C2-C3 ? Mert elvileg az is követelmény lenne.
2022. aug. 8. 18:11
 3/7 anonim ***** válasza:

Az SN egy amerikai szabványú minősítés, annak a második olaj is megfelel (a GF-5 annak elődje).

A C2 - C3 európai jelölés a részecskeszűrős járműveknél, ez a második olajnál itt nem szerepel. Keress rá az olaj pontos típusára, a gyártó oldalán megtalálod a minősítést! Ha C2 vagy magasabb osztályú, akkor jó lesz.

2022. aug. 8. 18:13
 4/7 A kérdező kommentje:

Ennyit ír róla.

[link]

Az alany egy Nissan Qashqai 2011 1.6 Benzin J10

2022. aug. 8. 18:17
 5/7 anonim ***** válasza:
76%

A C minősítésű a részecskeszűrős járművekre vonatkozik, benzinesnél tök mindegy. A te utódba A3/B4 minősítésű olaj kell, az általad vásárolt pedig A5/B5 minősítésű, úgyhogy túl is teljesíti az igényeket.

[link]

2022. aug. 8. 18:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm, akkor megnyugodtam. Nem volt világos a minősítés. Az olajválasztó ezt adta ki hozzá. Köszi a hasznos választ!
2022. aug. 8. 18:32
 7/7 anonim ***** válasza:
2022. aug. 8. 19:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!