Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Köpi az olajat a motorom...

Dangerous061 kérdése:

Köpi az olajat a motorom szerintetek miért lehet?

Figyelt kérdés
Aprilia RX 50 2010 70-es airsal henger szett. Stihl Hp olaj van keverve a benzinhez 1:50-es arány. A gyertyám az nem olajos picit benzines. Azt nem tudom mondjuk, hogy eszi-e a váltó olajat de a jövő héten lesz kicserélve. Eléggé zavar, hogy a kipufogó csőn fojik végig az olaj. Füstölni nem füstől olyan átlagos szerintem. Egyszer viszont én aki nem tudta még, hogy mennyit kell keverni elég sok olajat kevertem az olajhoz na akkor füstölt mint az állta de azóta már nagyon sokszor le töröltem a kipufogót kb 3-4 hónapja volt amikor ezt a kis bakit csináltam. Linkelek majd 1 pár képet amit majd jövő hét folyamán azt a szimeringet kell ki cseréljem mert folyik a váltó olaj erről is lesz egy fotó, hogy mire gondolok pontosan. A többi fotón meg az fog látszódni, hogy mennyi olaj fojik belőle van egy fotó motorról szemből hát ott nincs tömítés de az már másik dolog.

#motor #motorkerékpár #Aprilia Rx 50/70 #Köpi az olajat #rossz olaj?
2021. márc. 19. 18:19
 1/7 A kérdező kommentje:
2021. márc. 19. 18:28
 2/7 A kérdező kommentje:

1. [link]

2. [link]

3. [link]

4. [link]

2021. márc. 19. 18:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Pedig vagy a váltóolajat eszi, vagy a benzinbe van sok olaj. Más nem lehet, nem hinném hogy esetleg a teleszkópokban lévő olajat enné...

Félve kérdezem meg, de biztos jó arányban kevered? Mindenesetre 1:50 az azt jelenti hogy 50 liter benzinbe kell 1 liter olaj. 👉 5 literbe 1 deci. Mondjuk ez szerintem túl szegény keverék.

Simán lehet az is hogy ez még a régen túl sok olajjal való üzemelés nyomai. Én a helyedben első körben letisztítanám féktisztító spray - yel, vagy benzines ronggyal. Így meglátnád hogy ez a régi, vagy pedig friss.

2021. márc. 19. 19:17
 4/7 A kérdező kommentje:
5 liter benzinhez 1 dl olajat én így tudom. De mivel én ezt nekem hozzák ezt a bekevert benzint ezért majd kipróbálom, ha nem azt a kevert benzint használom. Viszont ha azt javaslod, hogy máshogyan keverjem akkor úgy lesz.
2021. márc. 19. 23:07
 5/7 A kérdező kommentje:

Ha le eresztem az olajat akkor már látszodnia kell, hogy habos?

Még nem ma, de majd holnap le eresztem és betöltöm az új váltóoljat.

2021. márc. 19. 23:22
 6/7 anonim ***** válasza:

Nem hinném hogy a váltóolajon látszódnia kéne, max annyi hogy kevesebb van benne. Ha azt eszi, akkor mindenképp szimeringet kell cserélni.

Ha lehet, akkor cseréld le a benzint olyanra, amiről tudod hogy jól van bekeverve. De ne 1:50-re keverd, mert az nagyon szegény. Hosszútávon tönkre megy majd a motor tőle. Én inkább az 1:40-et javaslom (4 literbe 1 dl!)

2021. márc. 20. 08:51
 7/7 A kérdező kommentje:

Azt meg nem nagyon tudom meg nézni, hogy kevés most majd ha le cseréltem ahol folyik a váltó olaj. Akkor majd tudni fogom.

Aztán majd keverek ojat amit mondtál.

2021. márc. 20. 12:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!