Köpi az olajat a motorom szerintetek miért lehet?
Pedig vagy a váltóolajat eszi, vagy a benzinbe van sok olaj. Más nem lehet, nem hinném hogy esetleg a teleszkópokban lévő olajat enné...
Félve kérdezem meg, de biztos jó arányban kevered? Mindenesetre 1:50 az azt jelenti hogy 50 liter benzinbe kell 1 liter olaj. 👉 5 literbe 1 deci. Mondjuk ez szerintem túl szegény keverék.
Simán lehet az is hogy ez még a régen túl sok olajjal való üzemelés nyomai. Én a helyedben első körben letisztítanám féktisztító spray - yel, vagy benzines ronggyal. Így meglátnád hogy ez a régi, vagy pedig friss.
Ha le eresztem az olajat akkor már látszodnia kell, hogy habos?
Még nem ma, de majd holnap le eresztem és betöltöm az új váltóoljat.
Nem hinném hogy a váltóolajon látszódnia kéne, max annyi hogy kevesebb van benne. Ha azt eszi, akkor mindenképp szimeringet kell cserélni.
Ha lehet, akkor cseréld le a benzint olyanra, amiről tudod hogy jól van bekeverve. De ne 1:50-re keverd, mert az nagyon szegény. Hosszútávon tönkre megy majd a motor tőle. Én inkább az 1:40-et javaslom (4 literbe 1 dl!)
Azt meg nem nagyon tudom meg nézni, hogy kevés most majd ha le cseréltem ahol folyik a váltó olaj. Akkor majd tudni fogom.
Aztán majd keverek ojat amit mondtál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!