Kihez forduljak? vettem egy autót. kiderült rejtett hibája van, sajnos használhatatlan. Felhivtam az eladót mérgesen, aki mosta kezeit, letagadta a hibát, állítolag nálam alakult ki. Jól összeszólalkoztunk.
Ez esélytelen kérdező. Nézzünk egy példát:
Vettél egy bögrét ami állítólag már repedt volt mikor megvetted. Egyik nap összetörött majd oda adtad valakinek hogy ragassza össze a darabjait. Megragasztotta majd le ejtetted és ismét darabokra törött. Ezek után hogyan bizonyítanád hogy már repedten vetted?
Én nem vinném jogi útra mert a végén a perköltséget meg az egész hóbelevancot is a nyakadba varrják.
Akár bunkó akár nem, #8-asnak igaza van.
Nem írod le hogy mi a kocsi baja, nem tudjuk hogy valóban rejtett hiba volt vagy nem.
Saját szakálladra megjavíttattad az autót, ilyenkor már semmit nem tehetsz a kereskedővel.
Egy szerelőnek 300ezret fizettél és csak egy napig volt jó az autó, ő az egyetlen akivel tudsz bármit egyezkedni.
Ha ettől nyugszik meg a lelked bíztathatunk hogy pereld be a kereskedőt, de rengeteg pénzt ki fogsz fizetni hogy elbukd a pert, ez kell neked?
Nem értelek mi a bánatnak kell agresszíven beszélni a kereskedővel. Hidd el, ő sem vásárol olyan autót, amiről tudja, hogy hibás. Azaz, nem tudott a hibáról. Ennek ellenére a szavatossági jog értelmében neki kellett volna bizonyítania, hogy a hiba nálad keletkezett.
Keressél fel olyan ügyvédet, aki ezzel foglalkozik. Pár iroda külön szakosodott rá. Ők majd elmondják, hogy így szerelés után, van-e még értelme pereskedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!