Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Használt autó vásárlásod után...

Használt autó vásárlásod után milyen rejtett hibák jöttek elő?

Figyelt kérdés

2021. okt. 8. 12:07
A kérdező szavazást indított:
motor/turbó
váltó/kuplung
elektronika
fék/kormány/futómű
egyéb
semmi
28 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Annyi, hogy mivel akkor még nem volt ez a lekérdezősdi, át nem vizsgáltam / vizsgáltattam, bízva a látszatban, szép állapotú autó, jó volt a hangja, akkor 10 éves autó... megvettük. Kiderült előző tulajba oldalról belementek, magyarul törött autó volt, de szépen felújították, annyira nem látszott rajta semmi kirívó.
2021. okt. 8. 12:15
 2/10 anonim ***** válasza:
87%
Az első autónkat vettük használtan. Valami ritkán előforduló motorhibája volt, pár havonta random megállt és állhattunk az út szélén... A szervízben soha semmi baja nem volt, hiába volt náluk napokig és hiába próbálgatták. - Nem sokkal később az egyik családtagnak lett céges autója, sokáig azokat használtuk. Azóta már vettünk autót mi is, de soha többet használtat!
2021. okt. 8. 12:26
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

beázott

szélvédőcsere megoldotta

2021. okt. 8. 12:27
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Mondjuk nem meglepő, hogy egy majdnem 20 éves élményautónak az ársáv közepéről lesznek el nem mondott gondjai, de azért meglepődtem.

BMW E36 328i az alany, Németországból, kereskedésből vettem magamnak majdnem 6 éve, akkor még lehetett nem aranyáron kapni normális állapotot. Vittem magammal festékvastagság mérőt, viszont amikor a szállásról elmentünk reggel a kereskedésbe, elfelejtettem magammal vinni. Gondolkodtunk rajta hogy visszamegyünk érte (nyilván már az autó mellett állva vettük észre), de annyira szép és egységes volt a fénye, ráadásul nem valami kommersz szín, hanem technoviolet, hogy úgy voltunk vele, hogy nagy baj nem lehetett vele. A kereskedő (aki német volt, nem török, de a nepper az nepper) természetesen azt mondta, hogy sosem tört az autó, gyári fény, stb stb, valósnak is tűnt, mert tényleg látszott hogy nem frissen fényezett, megvoltak azok a huszonéves autóknál természetes mikrokarcok mindenhol.

Akkor még kicsit zöldfülű voltam, az ismerősöm akit vittem magammal ugyan autószerelő, de akkor még csak épphogy elkezdte a szakmát egy éve, úgyhogy ő sem volt még annyira szemfüles. Így hát nem vettük észre, hogy a kasztni már volt korábban javítva.

Ezt konkrétan két évvel az autó megvétele után vettük csak észre, amikor elkezdett olyan helyen rohadni, ami kicsit gyanús volt. És akkor kiderült a turpisság. A hátfal két darabból lett összehegesztve, a küszöbök már voltak javítva, a csomagtér ajtó is... egy szó mint száz, az autó egyszer már rohadt mint a bűn, csak nagyon ügyesen sikerült megjavítani.

Akkor viszont már benne voltam a lecsóban 2 éve, költöttem a futóműre, motorra, jobb fékekre, belső tér felújításra, hangrendszerre, vászontetőre... szóval benne voltam már vagy egy miskával. Úgyhogy akkor már nem akartam feladni, találtam egy nagyon jó lakatost, nála állt az autóm majdnem fél évig, aztán még pár hónapig a fényezőnél, de sikerült visszakapnom úgy, hogy azóta sincs rozsda sehol (mondjuk azóta csak garázsban parkol).

Szóval így, de ez nem egy rémsztori, ez csak a tipikus zöldfülű öreg hobbiautót vesz kategória.

2021. okt. 8. 13:07
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
egy motor mögötti, nehezen hozzáférhető tömítésnél nagyon lassan ugyan, de nyomta ki a hűtővizet, ezért pár havonta rá kellett tölteni 1-1 decit
2021. okt. 8. 13:21
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Futómű. Bal hátsó spirálrugóból ki volt törve egy menet. Mivel gyárilag sport futóműves volt az autó és illik párban cserélni, 40eFt volt a két rugó, közel 10 évvel ezelőtt. Igazából nem nagyon dolog, meg örülök, hogy komolyabb hibába soha nem futottam bele. Csak amiatt bosszant mert előtte pár nappal pénzt adtam azért egy márkaszerviznek, hogy felmérjék az autó állapotát. A papíron amit adtak egy büdös szó nem volt a rugó hibájáról. (Egyértelműen nem friss törés volt.) Mikor visszamentem megkérdezni, hogy hogy is van ez, a válasz annyi volt, hogy ja, hát nem vette észre a kolléga. Kész, részükről a téma lezárva. Mivel ők nézték be, se egy kedvezmény felajánlása a cserére, de még egy elnézést se hagyta el a szájukat. Jó, nyilván ha tudok erről, valószínű akkor is megveszem a kocsit, mert mint utólag kiderült, nem volt rossz vétel. De még ennyi év után is bosszant a dolog.
2021. okt. 8. 15:49
 7/10 anonim ***** válasza:
92%
1 Hónap után kiderült, hogy brutál módon eszi az olajat, meghalt a vezérlésmódosító kerék, ugyanúgy 1 hónapra rá a futómű kotyogott. Sokba lesz majd…:)
2021. okt. 9. 14:03
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Megvettem 1 hónapot használtam majd betegség miatt nem használtam egy évig. 1 év után első útja az autószerelő volt, de már nem ért oda (5 km). A gyűrűk törött ek voltak, a turbó meg fődarab cserés
2021. okt. 20. 16:32
 9/10 anonim ***** válasza:

Mivel a 200 ezres kategóriát célzom mindig, szokott lenni bőven:

Elrakott vezérlés, kopott lengőkarok, hátsó fékek minden esetben, lengéscsillapítók minden esetben, korhadt katalizátor, váltóban nincs olaj, hűtővíz elfolyik valahol(általában hűtőcsere), kb ennyi.

Hétvégi szabadidős tevékenységekként jó kis időtöltés. De már beírom hirdetésekbe eladásnál, bantunégerek kíméljenek, nem nekik vagyok jótékony szolgálat. Főleg nekik nem.

Ebben az árkategóriában hiába írom bele, semmi hibája, átnézve, nem hiszi el senki.

Ez van.

2021. okt. 21. 11:23
 10/10 anonim ***** válasza:
Igaz egy régebbi autó volt. De az első mosás után derült ki,hogy a tűzfal ki van rohadva és folyt be a víz a beltérbe. Bentről nem lehetett látni mert takarta a szőnyeg és a műszerfal. A motortérből meg takarták a burkolatok és a motor. Azóta tudom,hogy a régi autóknál mindenre is oda kell figyelni vásárlásnál.
2021. okt. 21. 18:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!