Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Suzuki Swift 1.3 (2005)....

Suzuki Swift 1.3 (2005). Váltó probléma?

Figyelt kérdés

Hidegen ha lükfercbe (re jól írtam :D ) teszem akkorát "csattan" hogy 10 méterről is meghalják. úgy írnám, hogy a kasznin dobban a hangja, amikor beteszem hátsó menetbe. melegen sem zökkenő mentes, zavar de lehet az még belefér (?)

Nem vagyok tapasztalt autós, ezért nem tudom megállapítani a meleg motornál való hátsó menetbe való berakáskor hallható dobbanást, ami hideg motorhoz képest Kb a tizede annak. menet közben a váltás hol ilyen hol olyan, de simának mondható.

Már cseréltettem kuplung munkahengert kb3 hónapja, azzal utána jó volt kb 1 hónapig aztán most meg ez lett.

Mi lehet a gond? valaki tapasztalt már effélét?

Bocsi hogy igy egyszerűen írtam le, de remélem érthető amit írtam. Kérdezzetek ha nem.

2022. júl. 25. 01:58
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Áramtalanítottam a kocsit (saruk le, és fel) egy órára, és ujra tiptopp lett a váltás. Megint csak pár hétig marad ilyen?
2022. aug. 10. 00:09
 12/19 krwkco ***** válasza:
Az áramtalanítás nem okoz változást a váltóban vagy a kuplung működésében. Azok között a dolgok között, amik a váltással kapcsolatosak, egyedül az alapjárat változhat meg. Az áramtalanítás után más lett az alapjárati fordulatszámod hidegen?
2022. aug. 10. 06:03
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen, feljebb ment. ja jol emlékszem 1,8, és kb 20 másodperc alatt visdsza ment kb. 1,3-ra..

Most kimentem megnéztem ujra, most indítás után 1,5 kb 10-15 másodperc alatt lement 1,2 alá, ami kb. 1,150-et jelenthet.

2022. aug. 10. 11:59
 14/19 krwkco ***** válasza:

Ha a fordulatszám magasabb akkor, amikor hangos a váltás, az lehet magyarázat a változásra. Van egy kis kerregés a hátramenet választásakor? Ennek el kell tünnie, ha 1-2 másodperccel hosszabb ideig vársz a kuplung kinyomása és a kar mozgatása között.

Ha mégsem így lenne, akkor lehet, hogy nem old ki a kuplungod teljesen.

2022. aug. 10. 13:50
 15/19 A kérdező kommentje:
Szép nyugodtan szoktam váltani hátra menetre, nem kapkodva. Igen erre én is gondoltam hogy több időt várok a hátramenetbe tételig, csináltam is ugy, de ez semmin sem változtatott.
2022. aug. 10. 16:24
 16/19 A kérdező kommentje:
És pont ezért fogok egy olyan szerelőt keresni, akinek a keze alatt nem egy ilyen típus ment már át. De a legjobb választás egy Szakszervíz lenne, csak itt a környéken 1 db sincs.
2022. aug. 10. 16:28
 17/19 anonim ***** válasza:
Ennek típushibája a váltóval gondok. Nem tudom ez amiatt van-e amit írsz, de csakis váltófelújítás szokta megoldani, ha az a probléma, ami 100-200 ezer ft között van. Aztán ennél lehet hogy most csak a kuplung cserés, de ha még nem kellett felújítani a váltót, akkor hamarosan kell. Erre készülj fel.
2022. aug. 10. 16:33
 18/19 A kérdező kommentje:
Huh! Hát ez gyönyörű😯😞
2022. aug. 10. 22:19
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget!
2022. aug. 10. 22:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!