Kisautó autópályára hogy lóerő kell minimum hogy bírja a 130as tempót ? Fontos kérdés lenne
Első kocsim lesz ami saját és nem másét vezetem, napi 40-40 km lesz pályán a munkába a menet( csak pályával lehet megközelíteni).
Kisautót szeretnék de nem egy mini Sz*rt viszont Ausztriában fontos hogy minél kevesebb a lóerő annál kevesebb az amúgy is drága biztosítás majd, szóval egy nem menogyerekek által írt 100-130 lóerős választ szeretnék kapni, hanem kérlek szépen írjatok le valódi tapasztalat alapján kb mennyi az a lóerő egy pl Swift, póló méretű autóhoz ami elég hogy oregesen 130-140el lehessen menni gond nélkül az autópályán, dizelben persze, köszi!
40 kilométert még egy 1.3-as öreg Swittel (Mk1) is vígan kibírsz pályán 130-al.
Bármilyen tizenéves kisautót nézz, a pénztárcád szerint. A kasztnija legyen fullos, és szeress bele ülni. Ennyi a kitétel a leírásod alapján. Dízelnek sem kell lennie 40 kilométer távra.
Ezeket néztem, szóval azt szeretném hogy bírja ne razzon szét 130-140el menve, és ne legyen 30 ezer a fordulatszám, a fogyasztás nem szeretném ha nagy lenne hanem maradna normális közegben, vagyis ne erőlködés legyen ez a tempó, hanem az autó gond nélkül tudja hozni, semmi több nem kell csak ne haljon le az autó se tőle és én se a fogyasztás miatt.
Ezekre gondoltam így hirtelen, mind dízel:
1.4 Citroen C3
Renault modus 1.5
Fiat Punto 1.3
Mind kb 65-69 loerosek.
Ezek jók lehetnek?
A gond az barátnőmnek kocsijával jártunk, 2. Generációs 92 lóerő Swift 4x4. A fogyasztas nem jó, a benzin az benzin és ráadásul most jött a hír hengerfejes.
Ezért szeretnék dizelt, a fogyasztás sokat számít főleg hogy osztrákoknál tényleg 2.1-2.4 euró az üzemanyag egy ideje
Igen, a légellenállás elkezd exponenciálisan nőni a sebességgel, ami durván megdobja a fogyasztást.
A dízelek jóval kevesebbet fogyasztanak a benzinesekhez képest, a kifinomult üzemanyag adagolásnak köszönhetően (porlasztók).
A porlasztók viszont nem olcsó dolgok. Meg a részecskeszűrő (DPF), ami ilyen kis távokon épphogy regenerál. Meg a turbó is zsebbenyúlós, ha van.
Keressetek a pénztárcátoknak megfelelő, és kényelemben megfelelő benzinest ilyen távokra szerintem. Válasszatok minél fiatalabb autót, és a piaci árazás közepétől felfelé. A piac jól beárazza az autókat. 99%-ban nincs alkalmi vétel.ek, mert használt autót az ad el, aki szabadulni akar tőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!