Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kisautó autópályára hogy...

Kisautó autópályára hogy lóerő kell minimum hogy bírja a 130as tempót ? Fontos kérdés lenne

Figyelt kérdés

Első kocsim lesz ami saját és nem másét vezetem, napi 40-40 km lesz pályán a munkába a menet( csak pályával lehet megközelíteni).

Kisautót szeretnék de nem egy mini Sz*rt viszont Ausztriában fontos hogy minél kevesebb a lóerő annál kevesebb az amúgy is drága biztosítás majd, szóval egy nem menogyerekek által írt 100-130 lóerős választ szeretnék kapni, hanem kérlek szépen írjatok le valódi tapasztalat alapján kb mennyi az a lóerő egy pl Swift, póló méretű autóhoz ami elég hogy oregesen 130-140el lehessen menni gond nélkül az autópályán, dizelben persze, köszi!

2022. júl. 23. 22:24
1 2
 1/19 anonim válasza:
85%
130-cal az összes szar megy, nézd meg mi neked az optimális méretre mert említetted hogy nem mini fost akarsz, szinte biztos hogy tudja hozni a 130-at
2022. júl. 23. 22:30
 2/19 anonim ***** válasza:
0%
az a lényeg ne 1.2-es fos motorral vegyél pályázni, egy 1.6os optimális lenne, szívó benzines nem olyan nagy lóérős
2022. júl. 23. 22:30
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

40 kilométert még egy 1.3-as öreg Swittel (Mk1) is vígan kibírsz pályán 130-al.

Bármilyen tizenéves kisautót nézz, a pénztárcád szerint. A kasztnija legyen fullos, és szeress bele ülni. Ennyi a kitétel a leírásod alapján. Dízelnek sem kell lennie 40 kilométer távra.

2022. júl. 23. 22:38
 4/19 A kérdező kommentje:

Ezeket néztem, szóval azt szeretném hogy bírja ne razzon szét 130-140el menve, és ne legyen 30 ezer a fordulatszám, a fogyasztás nem szeretném ha nagy lenne hanem maradna normális közegben, vagyis ne erőlködés legyen ez a tempó, hanem az autó gond nélkül tudja hozni, semmi több nem kell csak ne haljon le az autó se tőle és én se a fogyasztás miatt.

Ezekre gondoltam így hirtelen, mind dízel:

1.4 Citroen C3

Renault modus 1.5

Fiat Punto 1.3

Mind kb 65-69 loerosek.

Ezek jók lehetnek?

2022. júl. 23. 22:45
 5/19 A kérdező kommentje:

A gond az barátnőmnek kocsijával jártunk, 2. Generációs 92 lóerő Swift 4x4. A fogyasztas nem jó, a benzin az benzin és ráadásul most jött a hír hengerfejes.

Ezért szeretnék dizelt, a fogyasztás sokat számít főleg hogy osztrákoknál tényleg 2.1-2.4 euró az üzemanyag egy ideje

2022. júl. 23. 22:46
 6/19 A kérdező kommentje:
Amúgy mivel 80%ban munkába menet a pályán mennék vele szóval erre lenne használva egy tök kényelmes szakaszon ráadásul így nekem főleg 110-120as lesz a tempom, egyrészt mert ha gyorsabb vagyok most max 30 helyett 25 perc alatt érek oda szóval nem számít , viszont amennyire én tudom ha nem is egetrengetoen de nagyobb a fogyasztás azért egy 110es és 130-140as tempó között. Egyszer azt hallottam akár 25% is lehet
2022. júl. 23. 22:49
 7/19 anonim ***** válasza:
91%
A legolcsóbban egy 1.3-1.4-es kisautóval fogsz kijönni benzines motorral. Erre baromság dízelt venni. Yaris, Wagonr 1.3-as motorral kevés fogyasztás, problémamentes, simán bírja ezt, egyszerű. Dízellel jöhetnek elő sokkal drágább dolgok, mint amit a benzinen spórolsz és addig nincs autó amíg javítják. 70-80 lóerőt mondanék minimumnak minden esetben pályára, de ha 1 tonna feletti a kasztni, akkor lehet az is kevés pl. előzésre. A hengerfejesség pedig vagy konstrukciós hiba, amit nem hinnék, vagy nemtörődömségből adódott.
2022. júl. 23. 23:20
 8/19 anonim ***** válasza:
91%

Igen, a légellenállás elkezd exponenciálisan nőni a sebességgel, ami durván megdobja a fogyasztást.

A dízelek jóval kevesebbet fogyasztanak a benzinesekhez képest, a kifinomult üzemanyag adagolásnak köszönhetően (porlasztók).

A porlasztók viszont nem olcsó dolgok. Meg a részecskeszűrő (DPF), ami ilyen kis távokon épphogy regenerál. Meg a turbó is zsebbenyúlós, ha van.

Keressetek a pénztárcátoknak megfelelő, és kényelemben megfelelő benzinest ilyen távokra szerintem. Válasszatok minél fiatalabb autót, és a piaci árazás közepétől felfelé. A piac jól beárazza az autókat. 99%-ban nincs alkalmi vétel.ek, mert használt autót az ad el, aki szabadulni akar tőle.

2022. júl. 23. 23:22
 9/19 anonim válasza:
46%
Azok közül a szarok közül amit felsoroltál én a Puntot választanám, több komoly érv is szól mellette de hadd ne részletezzem 130-cal bőven megy
2022. júl. 23. 23:26
 10/19 anonim ***** válasza:
100%
1,2-es 87 lóerős picantom tökéletesen megy 130-140 km/h-val a pályán, mivel kicsi a tömege
2022. júl. 24. 00:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!