Ha minden kategória, amit eddig csináltam, meg lett elsőre minimum óraszámmal, akkor tényleg jól vezetek?
Van Am, A1, B és C kategóriám. AM-nél váltóssal vizsgáztam, nagyon megkedvelt az oktató, azt mondta hogy nagyon jól motorozok. Utánna ugyanott csináltam az A1-et is, és elkezdtem a B-t
Kérdezgetett az oktató, hogy a kocsivezetés is ilyen jól megy?
A B kategóriát egy másik autósiskolánál csináltam, 2. Órán a közeli kisvárosokban kocsikáztunk, az oktató végig telefonálgatott, szervezte a hétvégi bulit😂 A végén csak annyit mondott "Na, ez egész fasza volt."
A C kategóriánál is megdícsért az oktató, a bü tanfolyam után, mikor mentem fizetni, akkor azt mondták hogy már kérdezte az oktatóm őket, hogy mikor megyek vezetni, mert nagyon ügyes voltam.
A Gki-nál a végén csak annyit mondott a vizsga után az oktató: Már az elején láttam hogy nagyon megy ez neked.
Önmagában a sikeres vizsga nem jelent semmit, akkor sem, ha elsőre sikerül. Nekem meg a szakmai vizsgám sikerült annak idején elsőre, mégis szar voltam benne, hiszen itt nagyon komplex dolgokról beszélünk, aminek csak az apró töredékére (ráadásul a könnyebbik töredékére) van szükséged a sikeres vizsgához. Szóval ez nem garantálja, valóban jó sofőr vagy, csak azt, hogy a vizsgához szükséges pár könnyű dolog jól megy, na de a többi? Arra nincs semmi bizonyíték. Lehet az is jól megy és tényleg jó sofőr vagy, de az is lehet, hogy nem. Egy biztos: a sikeres vizsga nem sokat jelent.
Ha (és ez egy nagy "ha") feltételezzük, hogy az oktatók ennyire el voltak ájulva tőled, akkor az már többet jelenthet, de még az sem garancia, hiszen ők is csak ebből a könnyű töredékből indulnak ki. Persze ez a része a történetnek már kicsit gyanús, mert:
1. Az egész úgy hangzik, mint amit valami 12 éves talált ki és próbálja magát egy király nagyfiúként bemutatni.
2. Mi nem ismerünk téged, csak te ismered magadat, szóval csak te tudhatod, hogy hogyan vezetsz. Aki valóban olyan jól vezet, mint állítólag te, azok nem tesznek fel ilyen kérdéseket.
3. Szerintem egyetlen oktató sem fogja epekedve várni az érkezésedet csak azért, mert "ügyes vagy", sőt... az oktatóknak a szar sofőrökben van pénz, mert azoktól plusz órát lehet lehúzni. Szóval miért is rajong érted egy vadidegen, aki nap mint nap lát jó sofőröket? Ne felejtsük, hogy ezt C-hez írtad, még csak nem is B-hez. B-nél sok a full kezdő balfék, de C-re csak az megy, akinek már van vezetési tapasztalata B-vel és valószínűleg jó is benne. Szóval C-nél nem fogsz kilógni jó sofőrként a sorból, csak egy leszel a sok közül.
Na mindegy. A kétségeimtől eltekintve is, ahogy már írtam, nem jelent semmit. Főleg nem B-től felfelé.
Tapasztalataim szerint, akik az autóvezetési tudásukkal dicsekednek, azok nem is vezetnek igazán jól.
Volt olyan sztori, amikor a huszon éves ember rendszeresen tartott kiselőadásokat ahaverjainak, hogy milyen jól vezet... egy éven belül három autót tört össze, kanyarban lesodródott az útról, és hasonló vezetéstechnikai hibák miatt.
Fogalmam sincs arról, milyen sofőr a kérdező, a kérdésére legfeljebb az tudna érdemi választ adni, aki néhány ezer kilométert utazott már vele, ismeretlen, forgalmas helyen is.
Másik történet.
Az illető teherautón dolgozik, és ha egy címen már járt, oda évek múltán is mindenféle kütyü nélkül gond nélkül vissza talál.
Soha nem mondta, hogy milyen jól vezet, pedig elég egoista "ebből élek, tudom hova kell mennem, nem értem másoknak ez miért probléma", és balesetet sem okozott.
Ahhoz vezetni kell vagy 100 ezer km-t hogy mondhassa valaki hogy jól vezet.
Persze így is lehet boztonságosan vezetni, csak a rutin az nagyon sokára lesz meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!