Ha nivopálcánál az olaj minimum és maximum között van (kb. felénél), akkor kell utána tölteni vagy jó még?
Az teljesen jó még, csak figyeld tovább.
Ha a minimum közelébe ér, mindenképp tölts rà, illetve már hamarabb is lehet.
A min. és a max. jelzés közt nagyjából 1l van, személyautóknál.
Tehàt, ha most kb. 0,5l olajat öntesz bele, akkor megy fel maxig.
#3-nak.
Valószínűleg fogy neki az olaja, ezért még időben akar rátölteni, nagyon helyesen.
Az olaj elsődleges feladata a kenés, másodlagosan pedig a hűtés.
A hűtőfolyadék kívülről veszi körbe a blokkot, a motorolaj viszont belülről segít elvezetni a hőt, majd az olajteknőt ért menetszél hatására leadja a környezetnek.
Így teljes a motor hűtése.
Ezért érdemes minden motornál a maximum közelében tartani az olajszintet, főleg a nyári kánikulákban.
Egy hülyeség a maximumon tartani.
Normális -nem olajzabáló- autóknál a két vonal között kell lennie.
Főleg, hogy a kérdező nem írta, hogy hideg, vagy meleg motornál ellenőrizte !!
minimum (főnév) = Szükséges legkisebb mennyiség, amely egy cél eléréséhez feltétlenül kell.
maximum (főnév) = Csúcsérték; egy elért eredmény, jelenség, működés legnagyobb, legmagasabb foka, mértéke; a legfelső mennyiségi határ; a legtöbb dolog.
Én nem tudom, hogy a te autóid mennyire melegednek, (őszintén, nem is érdekel, de a motorolajnak igenis van hűtési szerepe. Én ennyit mondtam csak, és fenntartom véleményemet.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!