H Astra vagy Suzuki Swift a megbízhatóbb?
Szükségem van egy alap autóra, ami A-ból B-be visz probléma nélkül. A két autó közül melyiknek olcsóbb a fenntartása, és melyik nem hagy cserben?
Mindkettő 2005-2006 -os évjárat kb 220 ezer km-rel, az Opel 1.4 benzin, a Suzuki 1.3 benzin.
#14, 15 mennyi km óta hajtod? A kuplung és fék kopóalkatrészek, nem az állásban fognak elfogyni. Ha pedig cserélni kell, az nem az autó hibája és nem autómárka-függő.
Féket én 140.000 km-nél azért ledobtam. A kuplungnak 200.000 km környékén nem volt baja, de mivel kettöstömegűt kellett cserélni, raktunk be új kuplungot. Igaz a km sem teljesen mérvadó. Egy városban használt autónál sokkal hamarabb elkopnak ezek, mint egy folyamatosan autópályán hajtott kocsinál, ahol a futáshoz képest kevés a fékezés és a kuplungolás.
suzuki 100 szor megbizhatóbb mint az opel
Volt/van mind a kettő
opelem sose lesz többet, utáltam nagyon, mindig csak a baj volt vele
Összefoglalva az eddigieket, ami összevág a saját elgondolásommal is:
Ha az a fontos, hogy minden autóval való történés esetén az utolsó fillért is meg kell fogni, akkor Swift.
Ha elfogadod, hogy ezek valamivel többe kerülnek, cserében van egy nagyobb, praktikusabb, kényelmesebb és jobban kinéző autód, akkor H Astra.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!