Tudnátok tanácsot adni autó vásárlás ügyben?
Szeretnék tőletek tanácsot kérni első autó vásárlás ügyben. Egy hónapja lett meg a jogosítványom és szeretnék olyan autót vásárolni, ami megbízható és első autónak megfelelő.
Sajnos tudni kell rólam nagyon válogatós vagyok ilyen téren, fontos számomra, hogy keveset fogyasszon, maximum 150 ezer km legyen benne, nekem a fekete szín tetszik, inkább a vaganyabb, mint a noiesebb kocsik jönnek be, de utóbbi kettőtől el tudok térni, ha árban kedvező. Jelenleg az anyagi keretem 800 ezer Ft, de bármit megnézek. Lényeg, hogy kis közepes méretű kocsi legyen. Szoktam nézegetni a használtauto.hu-t illetve benne vagyok egy autó adok-veszek csoportba. De még nem találtam rá az igazira. Sajnos műszakilag nem értek az autókhoz. Hallomás útján tájékozódok, de mindenki nyilván a sajátját dicséri, vagy éppen másét szidja 😅 tetszik a Peugeot is, mert van közte közepes, se nem kicsi se nem nagy méretű és szerintem csinosak is, de a francia autókat is szidják.
Ha van köztetek olyan, aki keni-vágja és tudna linkelni nekem ilyen autókat. Nagyon megkoszonnem a segítséget! 😊
Köszönöm, ha elolvastad. Legyen szép napod!
Ez így nem lesz jó. A végén egy eladó meg fog győzni róla, hogy az autója 25 hengeres, aztán rádsóz egy kéthengereset. Németországban az ilyen tanácsadásra vannak szakemberek. Automarkler-nek hívják őket.
Nálunk még nem hallottam hasonlóról. De vannak un. autóvizsgálók. Keress egy ilyet a neten és kérdez meg, hogy jártában-keltében vagy böngészés közben hajlandó-e neked autót keresni, és nem csak vétel előtt megvizsgálni.
1: 800 ezerért egy pár dolgot engedj el belőle, pl a 150 alatti futásteljesítményt.
2: 2 hengeres autók manapság nincsenek, csak 3 hengeresek (pl 1.0 Swift, turbóbenzinesek, de azok túl vannak a kereten)
3: valószínűleg a láncos vezérlést emlegette
De akkor szűkítsünk: milyen forma tetszik, hol és mennyit használnád, hány személlyel stb
"De akkor szűkítsünk: milyen forma tetszik, hol és mennyit használnád, hány személlyel stb"
És ha ezt mind leírja nekünk és még számtalan mást, akkor hogyan lesz a kérdezőnek a folyamat végén egy használható autója? Mikor csak annyit értett és jegyzett meg a tanácsokból, hogy "2 hengereset" ne vegyen?
#3 2: VW 1.2 MPI a keretben van és 3 hengeres. Csak úgy mondom, hogy pontos legyen a történet. :D
Kérdező, ha ennyire válogatós vagy, úgy nehéz segíteni. Felsorolunk 20 autót és te mindre azt mondod, hogy csúnya, azzal te nem leszel előrébb, mi meg elb*sztuk az időnket. Menj fel hahu-ra, írd be a feltételeidet (max 800e, max 150e km, stb) és pörgesd végig. Kész. Azzal sokkal jobban jársz, mint azzal, hogy itt várod a válaszokat, amiket jó eséllyel le fogsz szólni.
Nézz jó sok használt autó tesztelős videót a YouTube-n.
Azt neked kell eldönteni, hogy mégis milyen autót szeretnél, de 800ezres kerethez nagyon magasak az igényeid.
A kilométer számlálót nézgetni még mindíg fals, pláne, ha egy külföldről behozott autóról van szó.
Az is ábránd, hogy olyan autót találsz, ami tökéletes állapotban lesz. Tizen-éves autók, amelyeknél már a létezésből jönnek elő a kisebb-nagyobb problémák:elkopott, elhasználódott, stb.
Hát ha ezekre nem válaszolok akkor valószínű sosem derül ki melyik az ideális autó 😃 nem értem a feltevést.
Mindenképp benzinest akarok, mert nem használnám hosszabb utakra. 5 személyesben gondolkodom.
Formailag ezek az autók tetszenek:skoda fabia, opel corsa c, fiat grande punto, seat ibiza.
Én hajlandó vagyok a km-t is elengedni igazából ha tudom, hogy megbízható. De mivel városban használnám, ezért igen számít nekem a km.
Nyilván ha csak autó pályán használod és úgy viszel bele 300 ezer km-t ahol nem váltasz meg fekezel sűrűn az megint más mint úgy, hogy városban hajtod szét és úgy megy bele 300 km. De ez csak az en meglátásom. Nem biztos hogy így is van.
"Hát ha ezekre nem válaszolok akkor valószínű sosem derül ki melyik az ideális autó 😃 nem értem a feltevést."
A hozzászólásom lényege az, hogy hiába válogatsz a színek, meg a hengerek, meg a típusok között, ha magad akarod az autót kiválasztani -akár az itteni javaslatok alapján-, akkor nagyon rá fogsz fizetni. 800 ezerért de még 1,5 millióért is csak olyan autók vannak, aminek a használtságából adódó rejtett hibái a legfontosabbak.
Ezért ajánlatos a vételhez szakembert felkérned. És ha 5 rossz autót jelölsz meg neki, akkor ötször kell kifizetned a vizsgálati díjat. És erre, a hozzáértésed alapján bőven van esély.
Ezért sokkal jobb, ha a szakembernek mondod el, hogy milyen használatot tervezel és ő javasol autót, amit megvizsgálásra érdemesnek tart.
Valóban nem érdemes egyedül elondulni autót vásárolni, kell valaki, aki a vásárlás előtt átvizsgálja az autót, és nem.mellesleg tanú is, ha valami probléma adódik.
Használt autóknál törekedni kell még a vásárlás előtt felmérni, hogy az adott darab milyen állapotban van.
A kilométer állás önmagában semmit mondó adat, és az autó nem csak a motorból áll, hiába van az elfogadható állapotban motorikusan, ha a karosszériát szétrágta a rozsda, és az nem is biztos, hogy felületesen szemlélve látszódik.
Ezért kell olyan, aki tudja, miket kell megnézni, letesztelni, mielőtt egyáltalán a vásárlás szóba kerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!