Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autóban beragadnak a...

Új autóban beragadnak a gombok mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom a probléma okát, tegnap előtt mentem az autóval és egy ember hirtelen bekanyarodott előttem. A kezemben volt egy ice tea és abból pár csepp belement a klíma gombjai közé. Ezt akkor észre se vettem, csak tegnap amikor oda sütött a nap. Kitöröltem amennyire tudtam, de még mindig éreztem, hogy nem az igazi.

Ma reggelre egy fokkal rosszabb lett, mert több gomb fele is érzem a ragadást.

Mit tudnék vele kezdeni? Ezért vigyem szervízben?( pár hónapos autó) esetleg van valami folyadék , amit befújok és kitisztíthatja itthon is?

Bocsi a ha hülyeséget kérdeztem nem vagyok egy autóguru.

Ui.: Tényleg csak pár csepp folyhatott be.

2022. júl. 19. 07:53
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyébként a kompresszoros nagy nyomású levegő működhet akkor, ha a gombok alatt van valamilyen fólia vagy vízzáró réteg, ami nem engedi mélyebbre a cukros löttyöt.
2022. júl. 19. 09:37
 12/26 anonim ***** válasza:
24%

#5: nem jó sima alkohol, mert abban is van cukor. Használhatsz gyógyszertári nagy tisztaságú alkoholt, vagy denaturált szeszt (ez utóbbi minden multiban kapható).

Szerintem nem kell hozzá nagynyomású levegő, mert csak benyomod vele a koszt ményebbre. Fogjál egy puha mikroszálas kendőt, tegyél rá némi denaturált szeszt és azzal takarítsad ki szépen.

2022. júl. 19. 09:54
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Esetleg OBI/Praktiker/elektronikai boltban kapható 100%-os vízmentes alkohol, ami direkt elektronika tisztítására való, de azzal tényleg óvatosan, mert rögtön megmarja a nem kompatibilis anyagot.
2022. júl. 19. 09:59
 14/26 veterán vas ***** válasza:
31%

Az mennyire életszerű helyzet, hogy az ember a belvárosi forgalomban, cukros löttyel a kezében matat a középkonzol fölött?

(én kérek elnézést az ostoba kérdésemért) ;)

2022. júl. 19. 10:30
 15/26 A kérdező kommentje:

Köszönöm mindenkinek a normális választ.

Kedves utolsó egy szóval sem írtam, hogy a belvárosban történt, ebből következtetni lehet, hogy nem ott történt.

Szerintem ebben a nagy melegben ne kövezzük már meg egymást, hogy mertem inni az autóban. Aki nem úgy gondolja, hogy belefér tegye a szívére a kezét és mondja azt, hogy ő soha nem ivott autóban és nem is fog.

2022. júl. 19. 11:45
 16/26 anonim ***** válasza:
17%
Én nem ittam, nem is fogok. És mindenkitől, aki beteszi a fenekét az autómba, ugyanezt várom. Ha valaki szomjas, éhes, vagy egyszerűen megjáratná magát bármikor szívesen megállok egy fél órára, de ételt-italt legfeljebb a csomagtartóba tehet.
2022. júl. 19. 12:22
 17/26 veterán vas ***** válasza:
24%

Valóban, én is kortyolok meglehetősen gyakran ebben a melegben.

Csupán arra csodálkoztam rá, hogyan képes úgy kilöttyenni a tea -a biztonsági övvel bekötött vezető kezéből- hogy a középkonzol gombjaira folyjon?

Mert amennyiben:

-nem pohárból iszunk hanem szűk szájú falkonból

-nem jobb kézbe fogjuk hanem balba....(esetleges váratlan váltó használt)

-nem kereszteződés, körforgalom, híd ,alul-felüljáró stb. környékén, akkor elég nehéz elképzelni az általad leírt esetet és következményeit.

Amúgy pedig nem "köveztem" csak kérdeztem. ;)

2022. júl. 19. 12:32
 18/26 anonim ***** válasza:
68%
Utolsó, lehet, hogy ilyen széles szájú 1,5 literes ice tea palack volt, azok olyanok. Amúgy én is jobb kézbe tartom, amikor iszok, mert automata a verda. Ettől függetlenül kocsiban max vizet iszok menetközben, mert ha az véletlen fröccsenne, max letörlöm.
2022. júl. 19. 12:41
 19/26 anonim ***** válasza:
24%

Én autóba csak sima vizet iszok és azt sem menet közbe mert bármikor lehet gond akár hirtelen fékezés valami, eldobom a flakont akkor a víz szét folyhat vagy ha magamra ejtem rám folyik elvonja a fiygelmem és már lehet mégnagyobb baj.

Amúgy a megoldás erre a legjobb az hogy kivenni a komplett panelt széjjel szedni amennyire lehet és jó alaposan átmosni. Ha így felületesen ráfújsz mindenféle vegyi cuccot és kifujatod akár sürített levegő sprével akár levegő pisztollyal, előrébb nem leszel vele mert csak jobban szét fog terülni és késöbb csúnyább lesz.

Mivel új autó így a szétszedést sem kockáztatnám meg mert a garancia kárára is mehet a dolog, bár nem tudom autóknál ilyenkor mi van, de én javaslom vidd el márkaszervízbe de előtte hívd fel a helyet ahol megvetted és kérd az Ő tanácsukat hogy mit javasolnak.

2022. júl. 19. 16:17
 20/26 A kérdező kommentje:
Beszéltem velük, azt mondták ilyennel nem foglalkoznak, vigyem el egy tisztítóba
2022. júl. 19. 17:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!