Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Új autóban beragadnak a...

Új autóban beragadnak a gombok mit tegyek?

Figyelt kérdés

Tudom a probléma okát, tegnap előtt mentem az autóval és egy ember hirtelen bekanyarodott előttem. A kezemben volt egy ice tea és abból pár csepp belement a klíma gombjai közé. Ezt akkor észre se vettem, csak tegnap amikor oda sütött a nap. Kitöröltem amennyire tudtam, de még mindig éreztem, hogy nem az igazi.

Ma reggelre egy fokkal rosszabb lett, mert több gomb fele is érzem a ragadást.

Mit tudnék vele kezdeni? Ezért vigyem szervízben?( pár hónapos autó) esetleg van valami folyadék , amit befújok és kitisztíthatja itthon is?

Bocsi a ha hülyeséget kérdeztem nem vagyok egy autóguru.

Ui.: Tényleg csak pár csepp folyhatott be.

2022. júl. 19. 07:53
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
80%
Monitor tisztító habot kellene megpróbálni és sűrített levegő spray-t.
2022. júl. 19. 07:57
 2/26 anonim ***** válasza:
86%
Ezt pedig ki kell pucoltatni, mert idővel a por is felgyűlik a ragacsos felületeken. Ugyanaz, mintha a billentyűzetre öntötted volna a teát, nem úszod meg a szétszedést.
2022. júl. 19. 08:06
 3/26 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat, akkor azt mondjátok legjobb ha a szervízbe bejelentem? Elég hülyén fog hangzani, hogy takarítsátok már ki mert belement a tea :D
2022. júl. 19. 08:09
 4/26 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem nem hülyeség, biztos hogy sok ilyen munkájuk van. Bárki hibázhat, emberek vagyunk.
2022. júl. 19. 08:11
 5/26 A kérdező kommentje:
Most ahogy az interneten olvasgatok, az írják alkohollal és sűrített levegővel próbáljam meg, mivel az alkohol gyorsan elpárolog. Szerintetek?
2022. júl. 19. 08:24
 6/26 anonim ***** válasza:
89%
Te miért nem tudod kitakaritani?
2022. júl. 19. 08:29
 7/26 anonim ***** válasza:
89%

Megpróbálhatod.

Szerinted az alkohol mit kezd a ragacsos anyaggal?

Nem, nem semmisíti meg. Feloldja.

Amit sűrített levegővel frankón befújsz a mélybe.

Ahol az alkohol elpárolog.

Lehet, hogy a műszerfal mélyén lerakódó ragacsmaradék nem fog később gondot okozni.

Lehet.

2022. júl. 19. 08:35
 8/26 anonim ***** válasza:
100%

Akkor ez volt a tanulópénz, autóban nem eszünk-iszunk, mert veszélyes és mocskot csinál.

Igen, jelentsd be a szervizbe (ami nem víz, ezért rövid i-vel kell írni), remélhetően nem kell a komplett műszerfalat leszedni a tisztításához, mert az komoly költséget jelent.

2022. júl. 19. 08:52
 9/26 krwkco ***** válasza:
80%

Ha hivatalos szervizbe viszed, akkor előfordulhat, hogy szakszerű javítást fognak javasolni. Ami -mivel feltehetően nem megbontható- a teljes egység cseréjét jelenti.

Én, ha az én autóm lenne- egy csepp vizet tennék a gomb szélére. És azonnal kiszívnám porszívóval. És ezt ismételném.

Vagy az alkohol is szóba jöhet, mert az még jobb az elektromos alkatrészek közelében.

De előtte tennék egy próbát. Mert az alkohol nem biztos, hogy oldja a cukrot. Kiöntenék egy kis ice-teát és hagynám megszáradni. És utána rácseppentenék egy kis alkoholt. Vagy 70%-os gyógyszertári alkoholt használnék. abban van víz is.

De ez én vagyok. Egy nő a végén úgyis szervízbe viszi az új autóját. :-)

2022. júl. 19. 09:08
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem az a problémája, hogy a gombok nem vehetőek le, különben megcsinálná maga is. Feszegetni meg nem érdemes, mert ha letöri, akkor az tényleg csak teljes panelcserével javítható. Az alkohollal meg óvatosan, mert bizonyos műanyagokat megkaphat, pláne hogyha gumi hatású réteg van rajta.
2022. júl. 19. 09:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!