Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Véletlen motorolajjal töltötte...

Véletlen motorolajjal töltöttem rá a fék olaj tartályba egy pár decit. Lehet valamit kezdeni ezzel? Lesz baja tőle a féknek?

Figyelt kérdés

Egybol felitattam egy ronggyal a tartalybol a cuccot. Az eleg lehet?

Milyen kart tehet a fekrendszerben? Csak nem fog tole fogni a fek?

2022. júl. 14. 15:45
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha kiszivtad akkor semmi gond.
2022. júl. 14. 16:22
 2/6 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy mennyire itattad ki. Ha full üres a tartály és TÉNYLEG üres, akkor nem lesz baj, mert a főfékhengerbe nem tud lefolyni magától, csak akkor, ha rápumpálsz a fékre. Szóval győződj meg róla, hogy tényleg üres a tartály, öntsd fel fékolajjal és mehetsz. Ha nagyon biztosra akarsz menni, akkor 1-2 alkalommal töltsd fel maxra és itasd ki azokat is, így az esetleges kis maradék motorolajat is ki tudod nyerni belőle. 2-szer teli töltöd + utána felöntöd rendesen, fél liter fékolaj kb, 2000 forint, szerintem ennyit megér a biztonság.

A rendszerben nem tesz kárt, mert nyilván fékolajra lett tervezve, ami sokkal "erősebb" cucc a motorolajnál. Igazából hogy a fékhatás milyen lesz tőle... nézd, nyilván nem ideális és soha semmilyen körülmények között nem szabad motorolajjal helyettesíteni a fékolajat, DE, nálunk már járt bent autó, amin próbáltam mérni a fékolaj hatásfokát és a mérő azt sem tudta hogy mi a fenét akarok, mint kiderült motorolaj volt abban is. Kérdeztük a tulajt, azt mondta fél évvel korábban lett bele öntve, ő nem is tudott róla, de nem vett észre semmit különöset. Ettől függetlenül, mint mondtam, fő a biztonság. Az idős bácsi 40-nel döcögve nem vette észre, de ha előtted baj van és satuzni kell, akkor már valószínűleg más lesz a helyzet.

2022. júl. 14. 16:40
 3/6 anonim ***** válasza:
Semmi baja nem lesz, a fékolaj higabb jóval és ezért jobban cirkulál.
2022. júl. 14. 16:45
 4/6 anonim ***** válasza:

"a fékolaj higabb jóval"

Pont ezért lesz a motorolaj alkalmatlan, mert sokkal nehezebb végigpumpálni a csöveken. Egy standard 5-ös fékcső belső átmérője alig 1-1.5mm. Ilyen apró nyíláson keresztül tolni a sűrű fékolajat... még fékrásegítéssel sem egyszerű és pont ezért lesz rossz a fékhatás.

2022. júl. 14. 18:03
 5/6 anonim ***** válasza:
"a sűrű fékolajat" Akarom mondani motorolajat.
2022. júl. 14. 18:03
 6/6 anonim ***** válasza:
Cirkulal ? Azt még hogy ?
2022. júl. 14. 23:09

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!