Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a legjobb autó akkumlátor?

Melyik a legjobb autó akkumlátor?

Figyelt kérdés
2022. júl. 3. 20:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
100%

"Kedves válaszolok, és mi alapján hoztátok meg a döntéseteket hogy melyik a jobb?"

A 4-es vagyok. Nálam úgy volt hogy valami "Perion" akkuval vettem az autómat használtan. És persze rögtön az első télen be is döglött. Mivel kézben nem akartam 70-77Ah-s akkukkal rohangálni, így neten kerestem olyan webshopot, ahol rövid időn belül házhoz kihozzák az új akkut és legalább valamilyen általam is ismert márkát árulnak. Így esett a választásom a Boschra. Ezt leszámítva teljesen random választás volt. Utólag teljesen jó vétel volt, elégedett voltam vele.

A mostani Exide prémium már tudatosabb döntés volt. Nem SOS helyzetben kellett megvennem, tervezett csere volt, a 10. télnek már nem akartam nekimenni a régi akkuval. Olvasgattam a témában, így esett erre a választás.

Közben lett egy másik autóm is. Ebben még a 4 éves "gyári" 80Ah-s Varta AGM akku van. Nem vonnék le erről sem egyelőre messzemenő következtetéseket, hiszen még csak 4 éves. Egyelőre teszi a dolgát.

2022. júl. 3. 21:03
 12/23 anonim ***** válasza:
75%

Azt ugye tudos hogy a magyarországon árult kb 20 féle márkanév mögött kb 3 gyártó áll?

Akuboltban saját szemmemel láttam hogy a matricát a raktárban ragazstják rá sok aksi házára

Pl: A Perion egy régi magyar márka amit anno a Varta vett meg, és mivel magyarországon a Perion márkanév közismert volt igy megtartották a nevet, de maga a Perion akumlátor gyár már lassan 40 éve nem müködik, azt hiszem a Váci uton volt angyalföldön:)

De más márkák esetén is igy van

Néhány nagy nyugati cég felvásárolta a gyárakat és igy megvette a márkanevet, de ugyanazt az aksit kapod csak más matricát tolnak rá

Tehát a Perion akumlátor ugyanabban a gyárban készül ahola Varta aksik is:)

Ez amugy sok autogumi márkánál is megvan:)

2022. júl. 3. 21:10
 13/23 anonim ***** válasza:
20%

"Akuboltban saját szemmemel láttam hogy a matricát a raktárban ragazstják rá sok aksi házára"

Ja-ja, szinte minden ember látott már olyat amiből falusi mende-monda lett.

2022. júl. 3. 21:21
 14/23 anonim ***** válasza:
22%

Ne írjátok már az Exide-t mert azt lepontozzák a barmok.

Ez borzalom ami itt megy!!!

2022. júl. 3. 21:40
 15/23 anonim ***** válasza:
12%
#14 Itt már csak konetók vannak. Persze, az egyik okostojás meg látta hogy matricázzák az akksikat. Ja, kizárólag az eladótérben csinálják a vevők szeme láttára. Honnan szedne a bolt jelzés nélküli akksikat meg hozzá matricákat? Valami ócska kínaival meg lehet csinálni hogy felmatricázzák egy másik ócska kínaivá, de egy márkással aligha.
2022. júl. 3. 21:42
 16/23 anonim ***** válasza:
100%
#12 Azért valami nem igaz. Az hogy ugyanolyan minőségűek azoka miket ugyanaz a cég gyárt. Például gumiabroncsnál a Michelin gyártja a Taurus márkájú gumikat, a kettő között a különbség ég meg föld.
2022. júl. 3. 21:44
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Black power.
2022. júl. 3. 22:07
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Saját tapasztalatom.

Exide, Bosch, Banner.

Ezekkel nekem nem volt gondom elég sokáig bírták. Banner az első autómba volt amikor megvettem, 3 évig használtam és az akku már közel 6 éve benne volt, egyszer kellett rátölteni ioncserélt vizet és feltölteni töltővel de azzal is 2 évig kibírta simán.

Aztán a Bosch tesóm autójában volt ugyan de az azért 6 évig kibírta lazán és utána még sokáig használta igaz nem autóba hanem lámpákat üzemeltetett róla a telkén de nem hagyta lemerülni soha sem és mindig töltötte és karban tartotta, nem tudom hogy pontosan mennyi ideig használta erre a célra, de elvolt vele egy darabig.

Nekem az előző autóba 2016 ba került bele egy Exide akku, és mivel az autó megvan mert a család közös autója lett amolyan munkás autó amivel hozunk, viszünk cuccokat meg utánfutózunk vele. Annyi hogy télen nem használjuk csak ha nagyon muszáj tehát mínuszokba ha napokig áll az autó kivesszük és melegebb helyre visszük meg ügyelünk hogy legyen benne tötés, néha feltöltjük de nem volt vele soha sem gond. Még bikáztunk is arról egy autót és nem pusztította le teljesen. Meg a jelenlegi autómba is Exide van igaz még csak 1 éve de bízom benne meg én olvastam valahol régebben jó páréve hogy világszinten benne van a Top 3-ba, tehát annyira nem lehet rossz.

Varta akku ugyan nem saját tapasztalat, de engem nagyon ebeszéltek róla többen is hogy jó csak nem hosszú távon, ameddig van rá garancia addig rendben van, ha lejár kb hónapok kérdése és bedöglik, még a 4 évet se nagyon szokta megélni.

2022. júl. 3. 22:28
 19/23 anonim ***** válasza:
28%
Exide felejtős. Agyonhájpolt szart. Aki kiadta rá a pénzt, persze csak jót fog róla írni, mert senki nem csinál hülyét magából, hogy feleslegesen adott ki sok pénzt. Mindenféle cikkek ( =megrendelt reklámanyagok cikknek álcázva ? ) olvasgatása után elszántam magam, hogy kerüljön többe, legyen az Exide. Az akkuboltban beszéltek re róla. Az eladott mennyiséghez képest azokkal volt a legtöbb garanciális gondjuk. Rábeszélt egy Boschra, nem bántan meg. Négy-öt évet ez is tudni fog, sokat indiítós rövidtávos városi üzemben egyik sem megy sokkal többet (és a legszarabb is elmegy 3-4 évet)
2022. júl. 3. 22:34
 20/23 anonim ***** válasza:
55%

Amikor hozzánk került az autó akkor már jó pár éves Banner volt benne, majd azzal még éveket elment.

Aztán amikor meghalt vennem kellett egy "olcsó" akksit...

(Persze olcsó nincs 100Ah-sban)... na ez egy GP Racing nevű bánat volt ami pont a garancia lejárta után vagyis 1 év és cellazárlatos lett.

Aztán vettem egy Exide Premium 100Ah-st, szerencsére nincs gond vele még, remélem jó pár évet kihúzok vele.

2022. júl. 3. 22:56
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!