Gáz, ha téli gumival megyek ebben az esetben?
Sziasztok!
Volt egy bal első defektem nyári gumival. Sajna a belseje is sérült, szal nem lehet megjavítani.
Viszont nem akarok új nyárit venni, mert jövő tavasszal legkésöbb leakarom cserélni az autót.
Szóval ha most feltetem télit az nagyon gáz?
Októberben úgy is felkéne. Az 3 hónap. Plusz én havonta 500-600 kmert megyek csak mert helyben dolgozom, így nincs minden nap használva. Jó most júniusban meglesz a 800 is mert voltam messzebb. Ennyitől meg nem hiszem h annyira elkopna. Vasárnap óra pl nem is ültem az autóban, akkor is csakbegy 35 kmes kört tettem.
Mi a véleményetek? Vagy vegyek vmi Tescos szart az első tengelyre 40ért?
Aztán majd úgy jársz, hogy télre fossá darálod mondjuk az álló helyben való kormánytekergetéssel parkolásnál a 60+ fokos aszfalton és nem lesz mit feltenni októberben/novemberben.
Ennél már az is jó, ha veszel valami olcsó tesco abroncsot vagy használtan valamit. Értem a koncepciót, nem akarsz rá költeni már, csak most egy ki tudja milyen állapotú téli gumit verhetsz gatyára és azt éred el, hogy télre nem lesz mit feltenni illetve nem most kell gondolkodni autógumin, hanem ősszel.
Jobban kopik persze, mint a nyari.
De, az tulzas, amit itt egyesek allitanak, hogy hozzaer a meleg aszfalthoz, aztan el is olvad.
Nekem csak teli gumim van, evente 4000 - 5000 km-t megyek.
Mese, hogy kanyarodaskor nyekereg, ha csak nem 10 eves.
Mehet fel nyugodtan, semmi baj nem lesz belole.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!