Melyik a jobb télen nyári gumival menni vagy nyáron téli gumival?
Egyik se jó, akkor kell használni, amikorra ki van találva. Egyes gumikon még jelzik is melyik évszakra való(ha magadtól nem jönnél rá). A virágos nyári a jégvirágos tėli
Kb mintha 4 évszakossal mennél, az a legszarabb
A téli gumi nyáron nagyon nem ajánlott, mert nagyon lágy igy csuszik a forró aszfalton.
Én amugy a téli gumit télen is csak akkor látom szükségesnek ha valaki sokat autózik, vagy hegyes vidéken lakik, például ha télen nem mész a hegyekbe siellni akkor minek a téli gumi?
Itthon nincs is szinte tél, főleg nem a városi közlekedésben.
Én télen/nyáron nyári gumival megyek.
A nyáron téli gumi a legrosszabb verzió!
Pl. itt van egy teszt téli, nyári és négyévszakos Nokianról. Melegben, hidegben száraz és hidegben latyakos aszfalton.
Az eredmény olyan, amit a józan ész is sugall: A latyakon a nyári csúszik, melegben a téli kopik. A négyévszakos minden teszten közel van az évszaknak megfelelő gumihoz.
"Melyik a jobb télen nyári gumival menni vagy nyáron téli gumival?"
A #7-ben linkelt teszt alapján a válasz nagyon egyszerű:
Ha van télid is, meg nyári garniturád is, akkor járjál nyáron nyárival és télen télivel. Ha egyik sincs, de csak egy garniturát akarsz venni, akkor 4 évszakos.
Ha van téli vagy nyári, de a másik évszakos gumi elkopott, és a továbbiakban csak 1 garniturát akarsz, akkor vegyél egy négyévszakosat. De abban az évszakban, amire még van jó évszakos gumid, használd azt, amig el nem kopik.
Egyik sem jó de ha választan kell inkább nyárin téli gumival
Nyáron télivel: megnővekedett gördülési ellenállás, többletfogyasztás, megnővekedett FÉKÚT, és gumi gyorsabb kopása.
Télen nyárival: csúszik mint paraszt a jégen, árokba beszánkázni kiváló.
én közel húsz éve csak téli gumit használok egész évben, akár a szolgálati, akár a saját autómon. Ha minőségi téligumim van, akkor az nyáron is kiváló, nem csak télen(persze tükörjágen szart sem ér, még ABS-el sem)
A tévében egy gumiszerelő műhely vezetője persze hogy a tutit mondja, aztán megnéztem a Suzuki Vitaráját júliusban, naná hogy téli gumi volt rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!