Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a jobb télen nyári...

Melyik a jobb télen nyári gumival menni vagy nyáron téli gumival?

Figyelt kérdés
Tudom mindkettő veszélyes, féktávolság stb. de ha mégis választani kell akkor melyik a biztonságosabb, melyik a jobb?
2022. máj. 8. 00:03
A kérdező szavazást indított:
nyáron téli gumi
télen nyári gumi
23 szavazat
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
30%

Egyik se jó, akkor kell használni, amikorra ki van találva. Egyes gumikon még jelzik is melyik évszakra való(ha magadtól nem jönnél rá). A virágos nyári a jégvirágos tėli

Kb mintha 4 évszakossal mennél, az a legszarabb

2022. máj. 8. 00:10
 2/15 anonim ***** válasza:
86%
Egyértelműen a téli gumi nyáron. Ott a legfőbb probléma csak a rendkívül gyors kopás, a menettulajdonságokra nincs olyan drasztikus hatása.
2022. máj. 8. 01:00
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Próbáltam mindkettőt... A téligumi nyáron kopik meg csikorog mint az állat, meg nem is tapad. Féktávolság borzalmas. Ezen a télen nyárigumival mentem végig, egyáltalán nem volt vele gond csak mikor jeges volt az út de ott már mindegy lett volna milyen gumi van rajta. Havi 10-12 ezer km-t vezetek, tudom miről beszélek. 4 évszakos meg semmire nem jó.
2022. máj. 8. 05:08
 4/15 anonim ***** válasza:
32%

A téli gumi nyáron nagyon nem ajánlott, mert nagyon lágy igy csuszik a forró aszfalton.

Én amugy a téli gumit télen is csak akkor látom szükségesnek ha valaki sokat autózik, vagy hegyes vidéken lakik, például ha télen nem mész a hegyekbe siellni akkor minek a téli gumi?

Itthon nincs is szinte tél, főleg nem a városi közlekedésben.

Én télen/nyáron nyári gumival megyek.

A nyáron téli gumi a legrosszabb verzió!

2022. máj. 8. 06:14
 5/15 MGéza ***** válasza:
90%
Nyári guminak kell egy bizonyos aszfalthő vagy távolság amin be tud melegedni, magasabb az üzemi hőmérséklete, nagyobb a nyomás. Így nem is tudom mire gondol pár gyökér aki a facen osztja az észt hogy hozzánk már nem is kell téli gumi, mert mediterrán(??XD) éghajlatunk van... Nos, az első fagyig még oké. De ne csússzon, mert a baromarc feltekeredik a fára. Konklúzió: Évszaknak megfelelő gumit használjuk és nem ér csúnya meglepetés.
2022. máj. 8. 07:59
 6/15 anonim ***** válasza:
100%
Mentem már mindkét kombinációval, évekig. Igaz, hogy az abszolút és relatív sebességkorlátokat, követési távolságot és társait mindig betartottam. Semmi különbséget nem vettem észre.
2022. máj. 8. 09:58
 7/15 krwkco ***** válasza:
34%

Pl. itt van egy teszt téli, nyári és négyévszakos Nokianról. Melegben, hidegben száraz és hidegben latyakos aszfalton.

[link]

Az eredmény olyan, amit a józan ész is sugall: A latyakon a nyári csúszik, melegben a téli kopik. A négyévszakos minden teszten közel van az évszaknak megfelelő gumihoz.

2022. máj. 8. 10:18
 8/15 krwkco ***** válasza:

"Melyik a jobb télen nyári gumival menni vagy nyáron téli gumival?"

A #7-ben linkelt teszt alapján a válasz nagyon egyszerű:

Ha van télid is, meg nyári garniturád is, akkor járjál nyáron nyárival és télen télivel. Ha egyik sincs, de csak egy garniturát akarsz venni, akkor 4 évszakos.

Ha van téli vagy nyári, de a másik évszakos gumi elkopott, és a továbbiakban csak 1 garniturát akarsz, akkor vegyél egy négyévszakosat. De abban az évszakban, amire még van jó évszakos gumid, használd azt, amig el nem kopik.

2022. máj. 8. 10:26
 9/15 anonim ***** válasza:
0%

Egyik sem jó de ha választan kell inkább nyárin téli gumival

Nyáron télivel: megnővekedett gördülési ellenállás, többletfogyasztás, megnővekedett FÉKÚT, és gumi gyorsabb kopása.

Télen nyárival: csúszik mint paraszt a jégen, árokba beszánkázni kiváló.

2022. máj. 8. 11:39
 10/15 anonim ***** válasza:
51%

én közel húsz éve csak téli gumit használok egész évben, akár a szolgálati, akár a saját autómon. Ha minőségi téligumim van, akkor az nyáron is kiváló, nem csak télen(persze tükörjágen szart sem ér, még ABS-el sem)

A tévében egy gumiszerelő műhely vezetője persze hogy a tutit mondja, aztán megnéztem a Suzuki Vitaráját júliusban, naná hogy téli gumi volt rajta.

2022. máj. 8. 11:42
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!