Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Melyik a jobb télen nyári...

Melyik a jobb télen nyári gumival menni vagy nyáron téli gumival?

Figyelt kérdés
Tudom mindkettő veszélyes, féktávolság stb. de ha mégis választani kell akkor melyik a biztonságosabb, melyik a jobb?
2022. máj. 8. 00:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
62%
3as vagyok. 30 ezer kmt mentem az idei télen nyári gumival. Csak tükörjégen csúszott, de ott a téli se ert volna semmit. Az se mindegy milyen márkájú a gumi, linglongal tuti beszánkóztam volna az árokba.
2022. máj. 8. 12:10
 12/15 anonim ***** válasza:
66%
én több mint 20 éve autózok, végig nyári gumival, és még élek...:)
2022. máj. 8. 12:38
 13/15 anonim ***** válasza:
48%
jó a nyárigumi , én meg tudtam állni a mögöttem lévő a nyári szarán nem .
2022. máj. 8. 12:43
 14/15 anonim ***** válasza:
69%

A teli nyáron kicsit jobb, de az is borzalmas. Kenődik, emelkedőn elinduláskor is könnyen megcsúszik, a fékút is sokkal hosszabb.

A kopás szerintem nem szempont, mert aki fent hagyja a télit nyárra, az úgysem megy annyit, hogy elkopjon.

A nyári télen viszont balesetveszélyes.

Ha nagyon spórolni akarsz vegyél 4 évszakost, az télen is és nyáron úgy ahogy működik.

2022. máj. 8. 14:34
 15/15 anonim ***** válasza:
14%

a négyévszakos azért nem jó mert az se télen se nyáron nem jó

A négyévszakos gumi egy halva született ötlet

Ha jól tudom magyarországon az autók kb 2-3%- a jár négyévszakos gumival.

Amugy akik azt írják hogy életveszéjes a nyári gumi télen, az nagyon el van tájolva...

Nem a gumi miatt vannak a balesetek, hanem azért mert nem az útviszonyoknak megfelelően vezetnek az emberek.

Ha a gumi volna a lényeg akkor téli gumival senki nem balesetezne, nyári gumival meg a sarokig se jutnának télen, de hááát nem igy van:)

A legfontosabb a sofőr, nem a gumi!

2022. máj. 8. 15:02
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!