Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Peugeot 206 vagy Daewoo Lanos...

Peugeot 206 vagy Daewoo Lanos első autónak?

Figyelt kérdés
Par honapon belul szeretnek elso autot, a kerdes az hogy melyik erne meg jobban, mik szolnak ellene/ mellette az emlitett 2 autonak.

tegnap 02:29
A kérdező szavazást indított:
Peugeot 206
Daewoo Lanos
15 szavazat
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
29%

A peugeot egy ipari hulladék, a daewoo meg irreálisan sokat fogyaszt.

Ha már franciát akarsz, akkor inkább clio, abból is 1.2 vagy 1.4

A daewoo meg van olyan ronda, mint egy opel, de az opel legalább megbízható, és nem zabál annyit.

tegnap 03:11
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Peugeottal jobban járnál.
tegnap 06:22
 3/12 Mad Max2 ***** válasza:
81%

Ha eza kettő csak amiből választani lehet akkor a pözsó

Az legalább nem rohad.

tegnap 06:56
 4/12 anonim ***** válasza:
59%
A kettő közül 206, de inkább néznék autót
tegnap 08:33
 5/12 anonim ***** válasza:
A Franciát vedd meg..
tegnap 13:15
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

A Lanos faék egyszerű autó. Semmilyen élményt nem lehet és nem is szabad elvárni tőle. Boltba járni, megtanulni vezetni tökéletes. Én a ráncfelvarrás utáni 1.3-mas, régi 8 szelepes "kadett" motorral javaslom megvételre. 300-400 ezer körül szépeket kapni belőle. Ennek a motornak a fogyasztás sincs annyira leszállva: 7-8 liter átlagosan. A nagyobb 1.6-os motorral én kizárnám. Ahogy feljebb is írta valaki, sokat fogyaszt és nem is megy sokkal jobban, mint a kisebbek. Nem éri meg az a "dimanika" azt a 10 literes városi fogyasztást.

Ha jól emlékszem, az F Astra alapjaira épül, bár ha jól tudom nincs túl sok közös alkatrészük. Rohadásra nem annyira hajlamos, mint az Astra. Szerencsére.

A 206-os korszerűbb autó, még akkor is, ha a két típus sorozatgyártása között 1 év van.

Elektromos hibákon kívül a hátsó híd állapotára kell figyelni. Ha már szemmel láthatóan "leül" az autó hátulja, érdemes felújítani a hátsó hidat. Renaultoknál, citroeneknél ugyan ez a forgatókönyv. Rozsdásodni sajnos ez a típus is tud, korántsem annyira, mint a lanos. Ha városi használat a cél, a kisebb benzinesek fogják megérni. Ha türelmes vagy és ráérsz, jó az 1.1-es benzines is. Ha országúton is közlekednél, inkább az 1.4-es motorral javaslom megvásárlásra. Az 1.6 109 lóval már tényleg nagyon jól megy! Nem fogyszt sokkal többet, mint a kisebbik 1.4-es. kombi verzióban kicsit csúnyácska (szerintem), bár tény, hogy a ráncfelvarrás utáni 206-os kombik sokkal feszesebb, "jobb" felfüggesztést kaptak.

Összességében nem jársz rosszul egyik autóval sem. Ha az autót kis túlzással "csak tankolni" szeretnéd 2 évig, akkor jó lesz a Lanos. Eladni nem igen fogod tudni, mert presztízs értéke nincs neki. A Peugeotot el tudod adni később, jobban van "piaca".

tegnap 14:38
 7/12 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat, altalaban kisebb utakra hasznalnam varosban, de nyaron hosszabb utakra is mennek. Alapbol a 206 volt a kiszemelt, de nagyon kicsi, ami parkolasnal elony viszont csomagokat szallitani kicsit nehezebb
tegnap 14:51
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

#6-os válaszoló vagyok.

A lanos helyett esetleg nézz rá a Citroen Xsara-ra, vagy a korabeli Renault megane mk1-re (2000-2003)évj között.

1.4 benzinnel ezek a világból kimennek

tegnap 15:03
 9/12 anonim ***** válasza:
206-osra szavazok, de a Xsara ar-ertek aranyban tenyleg verhetetlen szerintem is.
tegnap 19:03
 10/12 anonim ***** válasza:

Amennyiben csak a két típus közül lehetne választanom, akkor egyértelműen a 206-ot mondanám.

Kíváncsiságból rákerestem mindkét típusból a kínálat tetejére. (Nyilván a 206-nál a rc és a gti modelleket kizártam, mivel azoknak jelen esetben nincs relevanciája.)

Érdekes a végeredmény, mivel hiába van gyakorlatilag patika állapotban a lanos is, annyira lesajnált típus, hogy túl sokat nem mernek kérni érte így sem.

[link]

[link]

tegnap 20:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!