Normális, hogy 785ft.ért tankoltam 100as benzint magyar autómba?
100-as benzinre nem vonatkozik az árstop, sopha sem vonatkozott rá. Másrészt annyiból nem normális hogy ennyiért tankoltál mert már múlthéten 800 Ft volt legalább is így láttam 1-2 helyen, ahol ma tankoltam ott kerek 800 Ft volt, de a szomszéd városba pedig 810 Ft.
Hol tankoljak.hu-t megnéztem válaszírás előtt és nálunk a környéken a MOL-nál 785,9 Ft-ot dob ki a 100 asra az OMV-nél pedig 799,9 Ft Shellnél van 810 Ft.
Lehet azért nem tankolt olcsóbbat, mert kifogyott a sima 95.
Egyébként úgy tudom, van ország,ahol a 100-as benzinre is volt hatósági ár, mert űrtartalom alapján járt a kedvezmény, nem üzemanyagtipus szerint. Egy ilyen rendszer talán igazságosabb is.
2020.04.06. MOL EVO Plus 100 benzin ára: 344.9 Ft/liter
A Fuelio alkalmazásban visszakerestem mikor volt a legolcsóbb, azzal számolom az üzemanyagfogyasztást, költségeket, stb. Akkor kb. mindenki ezt tankolta, mert hát na, "prémijum" de olcsó. Akkor volt partnerkártyám is tankoláshoz, amivel lejött 12 Ft/liter vagy mennyi... Tegnap én is 785 Ft/literért tankoltam ugyanezt a fajta üzemanyagot, a partnerkártyát a MOL kivezette azóta, a MOL Move programmal jelenleg Green szinten vagyok, kaptam 5 Ft/liter kedvezményt, hamarosan Silver leszek, akkor 10 Ft/liter kedvezmény jár majd.
Miért tankolom ezt? Chevrolet Lacetti, 2005 decemberi, a gyártó meg a 2006 után gyártottakba ajánlja az E10 95-öst. Hát ja, csóró autó nem tudott volna egy hónappal később materializálódni. 😀 A munkarendem vegyes, tehát van, mikor itthonról dolgozom, van mikor a munkahelyről ezért viszonylag sokat áll az autó, a tegnapi telitank (27 ezer párszáz Ft volt 35 meg valamennyi liter benzin) kb. egy hónapra elég. Gondolkodtam a 480-as benzinen, de nem merem megkockáztatni, hogy alattam szétcseszi a teljes üzemanyagrendszerét. Semmi baja, egyben van, nem rozsdásodik (jobb hátsó kerékjárati ív egy picit talán) de ilyen használtautó árak mellett egy ideig még ezzel fogok furikázni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!