Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Mezítláb szabad autót vezetni?

Mezítláb szabad autót vezetni?

Figyelt kérdés

2022. jún. 10. 10:09
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Ha tudsz úgy normálisan vezetni- amit nem hinnék- akkor lehet. Én nem ajánlanám. Próbáld ki milyen szar úgy nyomkodni a kuplungot, eléggé kényelmetlen.
2022. jún. 10. 10:11
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, de nem ajánlott.
2022. jún. 10. 10:14
 3/8 anonim ***** válasza:
100%

A vezetés oktatáson mindig elmondják, hogy zárt cipő kell.

Én azt vettem észre mikor először vezettem mezítláb, hogy tökre olyan, mint amikor először próbáltam. Szóval lehet biztonságosan is, csak idő kell amíg megszokod.

Papucsban viszont semmiképp nem ajánlott.

2022. jún. 10. 11:01
 4/8 anonim ***** válasza:
52%
Ne, veszélyes.
2022. jún. 10. 12:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
Hát... Én egyszer kipróbáltam, igaz, zokni az volt rajtam, azóta is érzem a talpamban a pedálgumi mintázatát.. 😬🤷‍♂️
2022. jún. 10. 16:05
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Inkább mezítláb, mint papucsban… én szoktam így vezetni, ha papucsban indulok el, de vezetni kell. Nem fogom ezért haza menni és cipőt venni. A legnagyobb bajom ezzel, hogy fekete lesz a sarkam a gumiszőnyegtől.
2022. jún. 10. 22:17
 7/8 anonim ***** válasza:

A magyar KRESZ tételesen nem tiltja.

Kamionosok szoktak így vezetni, magyarországon nem jellemző, hogy ezért szólnának. Viszont ha baleset történik akkor jöhetnek a vizsgálatok és a magyarázkodás, hogy mennyiben volt hozzá köze.

Mondjuk egy hirtelen vészfékezésnél sokkal nagyobb esélye van annak, hogy lecsúszik a lábad a pedálról. Vészfékezéskor pedig az ABS is hatalmasat tud visszarúgni a pedálba, ezt cipőben nem érzed de mezitláb baromira fájdalmas lesz.

Külföldön (már nem emlékszem pontosan melyik országokat mondták) viszont van ahol tételesen tilos. Komolyan büntetik.

2022. jún. 20. 15:02
 8/8 anonim válasza:
Itthon még nem büntetett meg érte sose senki, pedig nyáron gyakran szoktam így. Inkább, mint papucsban.
2022. jún. 20. 16:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!