Büntetőfékezésnél mi van akkor, ha simán csak belerohanok a büntetőfékezőbe?
(Elméleti kérdés)
Tehát úgy képzelem el nem csicskulok be neki, hogy engem is fékezésre kényszerítsen, hanem akkor már szívjon ő is, így nem fékezek utána, hanem amolyan nesze neked alapon csak telibe trafálom. Természetesen fedélzeti kamera lenne ami bizonyítaná, hogy a másik fékezett indokolatlanul.
Meg lehet csinálni?
Az a baj, hogy a budapesti autósok oldalán volt ilyen eset, amiután később írtak is róla, hogy a kamera ellenére mégis a hátsó autóst hozták ki vétkeesnek, mert ilyenkor a büntetőfékezők mindig azzal érvelnek, hogy valami kirohant elé. A furgonban volt kamera, és ennek ellenére a bíróság elsőfokon mégis őt marasztalta el.
Szerintem még akár a követési távolság be nem tartását is rádvarrhatják.
Elvileg akkora távon tartanod kell, hogy AKÁRMI történjen, meg tudj állni az előtted lévő mögött
+ Nem tettél volna semmit a baleset elkerülése érdekében
+ Jönne a részéről a bullshit, úgy látta hogy valami kiugrik/lelép elé
Jóformán te lennél még a hibás
(nem azt mondom hogy ez így jó, csak ilyen a rendszer)
Ez nem Oroszország. Ott megteheted, főleg ha a hátsó autó az "erősebb kutya". Kamionosok a büntetőfékezőt simán tolják ameddig el nem kopik, vagy közrefogják és bedarálják kicsit.
De ez itt még Európa, itt elővesznek érte.
Értem én, mindenkinek vannak olyan pillanatai, amikor átsuhan a fején a gondolat, hogy na most kéne egy utolsó generációs Volvo 240 USA szabvány szerinti lökhárítóval, mert azzal kb mindent is le lehet takarítani az útról, fél méterrel beljebb van a hűtő, mint a hűtőrács.
( [link]
Gondolom az elejénél is hasonló arányok lennének a sérülés mértékét tekintve)
Megteheted, de mit nyersz vele?
Az illetőnek talán ugrik a jogsija, ha sikerül bizonyítani, hogy szándékos büntetőfékezésről van szó, de mivel te is szándékosan mentél neki, így még ez sem biztos. Nem mintha a jogosítvánnyal menne az autó.
Másik oldalról jól megszopatod saját magad, mert te is kapod a büntetőpontot, járhatsz bíróságra, lesz egy érték vesztett, törött kocsid, plusz osztott felelősség ha épp nem varrja rád a biztosító az egészet, a biztosításod is megnőne.
Összességében nem éri meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!