Milyen okok állhatnak amögött, hogy valaki NEM a legközelebbi szalonban vesz új autót?
Vannak olyan autók, amiket rendszeresen látok a városban, mégis a táblakereten egy messzebbi szalon felirata szerepel, pedig akár az adott városban is elérhető szalonban az az új autó - innen jön a gondolat.
Milyen okokból kifolyólag lehet, hogy valaki nem a legközelebbi szalonban veszi meg az adott modellt, hanem elutazik érte 50-100-200 km-t is?
Csak kíváncsi vagyok.
"Akik azt mondják, hogy máshol jobb ajánlatot kapott/akció volt: létezik egyáltalán ilyen?"
Igen, létezik.
"Mert én olyan 99%-ig biztos vagyok benne, hogy nem az autószalon dönt az árakról, hanem egy fix, közös árat szabnak meg "legfelül" és azt követi az összes szalon."
Akkor 99%-ban tévedsz. Rengetegféle kedvezményről döntenek, még az értékesítőnek is van mozgástere.
"Pl. ha felmész a Lidl honlapjára és megnyitod az akciós újságot, az ott feltüntetett árakat fogod megtalálni az ország összes Lidl üzletében. Egyetlen üzlet sem dönthet öntörvényűen a saját árairól."
Autót nem a Lidl-ben veszel, igaz? Teljesen máshogy működik egy autószalon, mint a Lidl.
Az autószalon megrendeli nagykereskedői áron, az árrését pedig maga határozza meg. Abból tudnak engedni.
Illetve, mivel az árfolyamok annyira bizonytalanok (még régebben is, pláne most), ezért a kiírt árak mindig nagyon pesszimista árfolyammal számolnak. Ha nem volt olyan rossz a helyzet, abból simán tudnak engedni, mert nekik egész egyszerűen nem került annyiba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!