Milyen okok állhatnak amögött, hogy valaki NEM a legközelebbi szalonban vesz új autót?
Vannak olyan autók, amiket rendszeresen látok a városban, mégis a táblakereten egy messzebbi szalon felirata szerepel, pedig akár az adott városban is elérhető szalonban az az új autó - innen jön a gondolat.
Milyen okokból kifolyólag lehet, hogy valaki nem a legközelebbi szalonban veszi meg az adott modellt, hanem elutazik érte 50-100-200 km-t is?
Csak kíváncsi vagyok.
Pl. pláne most, amikor ilyen hiány van: ott vesz, ahol talál... Nekünk Badapestről Békéscsabára kellett menni, mert ott volt egy darab olyasmi (nem teljesen olyan) autó, mint amit elképzeltünk. Mindenhol máshol rendelésre fél- 1 évet mondtak.
De amikor még nem volt ez a mizéria, és a sajátomat konfiguráltam, akkor is több helyről kértem ajánlatot, és végül a legjobbat választottam, ami nem a hozzám legközelebb eső volt. Nem ugyanolyan kedvezményeket adnak, nem ugyanazok az akciók vannak mindenhol.
Elképzelhető, hogy a másik autószalonban olcsóbb volt, akció volt, hamarabb szállították, …
Mi nem is abban az országban vettük az autónkat, ahol forgalomba lett helyezve… Így olcsóbb volt, viszont tovább tartott.
így van!
Mindenki megkeresi a legolcsóbb árat.
Egy autónál akár többszázezer ft is lehet... Ehhez képest nudli, hogy párezerért leautózik Gyulára...
szalonok egydi ajánlatokat adnak
én is ezért BP másik végén vásároltam anno az autómat
Én pécsi vagyok, Budapesten rendeltem meg az autómat.
Az ok: bő fél millát nem szerettem volna kihajigálni az ablakon. Ennyivel volt olcsóbb a távolabbi kereskedésben. Továbbá Pécsen az értékesítő elég paraszt lekezelő stílusban beszélt velem, mikor személyesen ott voltam. Pár nappal később lett volna kérdésem az autóval kapcsolatban. Kétszer hívtam a mobilján, nem vette fel. Utána hívtam a központi vezetékes számukat. Elmondtam ki vagyok, milyen ügyben, kit keresek. Hallottam a telefonban hogy a recepciós hölgy szól az illetőnek, aki a fülem hallatára tagadtatta le magát. Majd azzal köszöntünk el, hogy majd visszahív. Ami az életben nem történt meg.
Ha valahol ennyire nem kell a pénzem, nem fogok erőlködni, hogy a zsebükbe tömhessem. Ez még 2018-ban volt, a nagy áremelkedés és várólisták előtti időszakban.
Budapesten ellenben nem tapasztaltam a pökhendi stílust. Elmondtam mit szeretnék. Kalkuláltak egy árat, ami jóval kedvezőbb volt. Mindent meg tudtunk beszélni. Továbbá, munkám miatt időnként járok Budapesten. Nem volt nagy fáradtság egyik alkalommal vonattal menni, hogy elhozzam az új autót, amikor megérkezett. Több mint fél millió forint pedig a zsebemben maradt.
A pécsiek gondolom kihasználják, hogy 50 km-es körzetben nincs az adott márkának másik kereskedése, ezért nagyon nyeregben érzik magukat. Ez ár tekintetében is igaz, valamint ha bemész érdeklődni kb elvárják hogy elnézést kérj, amiért merted őket zavarni pasziászozás közben. Ellenben Budapesten van több szalon is, emiatt talán nagyobb az árverseny. És ilyen stílust sem engednek meg magunknak. Akkor miért ne ott vegyem meg?!
Egyébként éves szervizekre is Budapestre járok. Jóval olcsóbb árajánlatot kapok, mint helyben. Autópálya van végig. Szabadságot így is, úgyis kell kivennem rá a munkahelyemen. Így nem tartom olyan nagy dolognak évente egyszer elugrani.
#9, gondolom még nem vettél új autót. Az autóknak nincs fixen szabott végfelhasználói ára. Az importőr felé nyilván ki kell fizetni az autó "nagyker" árát. De az egyes szalonoknak szabad mozgásterük van. Akkora árréssel dolgoznak, amit jónak látnak és ki tudnak gazdálkodni.
Én 2018-ban egy fix, konfigurátoros összeállításra kértem ajánlatot sok helyről szerte az országban. 7,3 és 9,1 millió között volt a szórás az ajánlatokban. Hangsúlyozom hajszálra ugyanaz a rendelésre érkező autó. 9,1 volt a listaár. Volt ahol egy forintot nem engedtek belőle. Máshol meg nagyon jelentős engedmények voltak.
#9.
A Lidl egy országos hálózat.
Nagy valószínűséggel Hernádgödrösön pont annyiért adnak egy kiló lisztet, mint Zalakutykutruttyon.
Viszont egy autókereskedés a maga ura, és nem csak a beszerzési árakkal tud gazdálkodni, hanem az eladási árakat is kedvére variáhatja.
Neked lehet, hogy mindegy, de az emberek nagy része hajlandó vagy 100kilométert bevállalni, azért néhány százezer forintnyi (vagy még nagyobb) különbségért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!