Hűtővíz! Ez így normális?
Fontos dologgal kezdem: nő vagyok. És van egy 2007-es peugeot 207esem, 1.4, benzin.
Áprilisban egy balesetnél sorban állva elkezdett gőzölni az autóm. Átengedtek a balesetnél es fel percen belül leálltam. Arra járt pont egy jo ismerosom, aki egybol észrevette hogy eltört a hűtő..
Azonnal el is lett vontatva a szerelőhöz, új hűtőt kapott a kocsi.
Kész lett, mondta a szerelő hogy feltöltötte hütovizzel. Én sajnos ezidáig nem néztem a vizet, heti 1-200 km hajtom.
A héten mentem egy barati hazasparhoz ahol ranezett a kocsira es latta hogy a minimum alatt van a vizszint (hideg volt a motor, ugy ertem csak hozzajuk mentem 7 kmre nem voltam elotte aznal sehol).
Feltoltotte maxig. Mentunk vele kicsit megint fogyott bele picit es masnap ismet feltoltotte.
Tegnap 75 kmre utaztam ott aludtam. Ma reggel indultam es ismet a minimum alatt volt a viz. Feltoltottuk.
Hazajottem es elmentem egy szerelohoz. O azt mondta lathato baja nincs, nem vizes. Klima mukodik, a ventillator huti. A vizhofok sose magasabb 90 foknal. Azt mondta figyelgessem hidegen ontsem fel nivoig ha kell. De szerinte lehet a "rendszerben van". Szerintetek? Lehet ez hogy pont mindig mikor ranezek a minimum alatti a szint de amugy minden ok? Nem ertem igazabol...
Koszi a turelmet es a valaszokat!
Na ott tartunk, hogy 1 hetig volt a szerelonel, beletett 160 kmt es nala nem ingadozott a vizszint.
Tegnap en mentem egyhuzamban 75 kmt es megneztem reggel hidegen a vizszintet es megint minimum alatti.
Megőrülök...
"Tegnap en mentem egyhuzamban 75 kmt es megneztem reggel hidegen a vizszintet..."
Kérdések:
1. Tegnap is megnézted, indulás előtt a vízszintet?
2. KB. hány decit kellett utántöltened ma érkezéskor vagy később?
3. Ha megérkezel valahova meleg motorral, akkor van folyadék a kupak körül a kiegyenlítőtartály tetején?
4. Ha meleg motorral megállsz valahol, akkor kis idő múlva van folyásnyom az autó alatt?
5. Gőzölög a kipufogó? Akár menet közben a tükörből, akár állva, járó motornál?
6. Mit szólt a szerelő a kiegyenlítőtartályban a felszínen úszó 2mm olajhoz? Amikor azt mondta, hogy a kocsinak szerinte semmi baja.
1. Megnéztem, max alatt volt picivel. Hazaerve meleg motorral min.alatt picivel. Ma reggelre min alatt joval.
2.kb. 3-4 deci ment bele.
3. Neztem mar es nem.
4. Neztem mar azt is es ezt se tapasztaltam (meleg van mennyi ido mulva kene megnezzem?)
5.nem gozolog, ezt is neztem
6.azt hogy nem olaj, es belenyult meg mutatta hogy felulrol is rozsaszin es szerinte beneztem.
En mar ezt nem ertem...
1,2 Akkor az autód fogyasztja a hűtővizet, ami nem normális. Pláne, ha még néhányszor bele kell tölteni 3-4 decit.
4. 10 perc - 1 óra, ahogy éppen jólesik. A hűtőfolyadék ennyi ideig ott fog maradni az aszfalton. De ha főleg menet közben nyomja ki, akkor nem biztos, hogy ez segít a hiba megtalálásában.
5, 6. Ez jó hír. Akkor nincs semmi arra utaló jel, hogy hengerfejes (vagyis hengerfejtömítés-hibás) lenne.
Hogy mit lehet tenni ebben a helyzetben? (Amellett, hogy minden indulás előtt megnézni a szintet és feltölteni.)
Ahogy, korábban írtam, fel lehetne hívni az összes elérhető távolságban levő szerelőt, hogy az autódba rendszeresen ennyi vizet kell utánatölteni. És nem találják a hibát. Megtudja-e nézni fluoreszcens folyadékkal?
- Aki azt mondja, hogy igen, ahhoz el kell vinni az autót.
- Aki azt mondja, hogy ő anélkül is megtalálja, hogy hol ereszt, ahhoz el lehet vinni, ha a telefonban rátermettnek tűnik.
- Aki azt mondja, hogy ezt nem szokták így csinálni, vagy ilyen marhaságot életében nem hallott, annak meg kell köszönni és letenni a kagylót.
Vagy ha szerelő nem vállalja, akkor klímajavítókat is meg lehet kérdezni. Azzal, hogy nem kell javítania, csak töltsön bele UV folyadékot és egy idő múlva nézze meg UV lámpával, hogy hol szivárgott. És utána a szerelőd majd kicseréli, ami hibás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!