Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » Kevés hűtővíz fogyás normális...

Kevés hűtővíz fogyás normális az autóknál?

Figyelt kérdés
Nagyjából 1 éve lett hengerfejezve az autó, mivel ette a hűtővízet. Azóta nagyjábol hetente ránézek a vízre és az utóbbi hetekben feltűnt, hogy megint kevesebb van a tartályba. Nem sok, az utóbbi 1-2 hónapba vettem észre miután bejöttek a mínusz fokok, hogy mintha kevesebb lenne benne, nagyjábol 1 ujjnyi (1-1,5 cm) tűnt el a tartályból. Nem keveset költöttem rá és nem szeretnék újra. Normális egy minimális fogyás? Nem szeretném megint hengerfejeztetni.
2021. dec. 26. 19:47
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Elméleti síkon egy csepp sem fogyhat belőle. Nem biztos hogy hengerfejeztetni kell, lehet hogy csak tömítés.
2021. dec. 26. 19:59
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem. A hűtőkör zárt rendszer, nem fogyhat belőle a folyadék normál esetben.
2021. dec. 26. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
75%
Miután bejöttek a minuszok.... Nem lehet, hogy simán csak hőtágulás szabályai? 1-2 hónapba nézted a mondjuk 15 fokos vizet, most meg a 0 körülit...
2021. dec. 26. 20:05
 4/10 A kérdező kommentje:
Remélem én is, hogy csak tömítés. Abban bízom, hogy ha nem sikerült volna rendesen a hengerfej javítás akkor már előbb kijött volna a hiba mert nagyjábol 6-7 hónapig a vízszint meg sem mozdult. Ha sikerült a javítás akkor pedig ennyi idő alatt nem szabadna tönkremenjen, főleg, hogy nem hajtom szét.. legalábbis remélem
2021. dec. 26. 20:06
 5/10 A kérdező kommentje:
Gondoltam én is a hőtágulásra, igen.
2021. dec. 26. 20:07
 6/10 A kérdező kommentje:
Csak azért vetettem a hőtágulást mert megnéztem most a hidegekbe 85-90 fokon is és úgy is kevesebbnek tűnik 1 centivel mint a hidegek előtt még 85-90 fokon. Vagy ez normális?
2021. dec. 26. 20:10
 7/10 anonim ***** válasza:
Azért remélem ezekben a mínuszokban fagyállót is öntesz bele, nem csak vizet.
2021. dec. 26. 20:11
 8/10 A kérdező kommentje:
Fagyálló van benne. :)
2021. dec. 26. 20:12
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
Nézd körbe alaposan a motort. Én is úgy jártam, hogy egy blokkba menő fémcső O gyűrűje mellett szivárgott. De sajnos bármi lehet a hűtőrendszerben ís, tömítés, vízcső vagy akár maga a hűtő is.
2021. dec. 26. 21:09
 10/10 krwkco ***** válasza:
100%
Még ha fogy is a víz (aminek nem kéne), először azt kell megnézni, hogy nem szivárog-e kifelé a hőtőrendszer. Nem egyszerű, mert melegen, nyomás alatt kezd jobban ereszteni és egyes helyekről azonnal elpárolog a hűtőfolyadék.
2021. dec. 26. 21:19

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!