Vajon még érdemes venni 5 millióárt benzines autót venni?
A benzin egy hónap múlva könnyen 700-800Ft lehet. De mit tudunk tenni?! Járjunk gyalog, vagy lovaskocsival? A villamos energia sem lesz olcsóbb. Sőt, ha jársz boltba, láthatod hogy az élelmiszerek ára is durván drágul. De gondolom mégsem tervezed, hogy leszokj az evésről.
10 évre tervezel autót és saját írásod szerint 40 évre elég a kőolaj, akkor mi a gond?
5 millióból tudsz értelmes, nem lerúgott, nem öreg tisztán elektromos autót venni, amire 10 évig biztosan egy fillért nem kell költeni? Mert szerintem nem nagyon.
Én rendszeresen teszek meg napi 500-600, ritkán 1000km-eket. Úgy hogy városon belül én is gyakran biciklivel járok. Erre 4 éve egy vadonat új Euro6-os DÍZELT vettem. Még 6 évig egészen biztosan megtartom, de a mostani autóárak mellett, könnyen lehet hogy még tovább is. Teljesen megfelel, egy benzinest nem tartok jobbnak nála. Elektromosra hazudnék ha azt állítanám, hogy nem is gondoltam. De nagyon hamar felmértem, hogy ez még nem opció. Egyrészt az ára miatt. Másrészt nincs még ehhez mindenhol megfelelő infrastruktúra. Harmadrészt az számomra nem opció, hogy útközben pár száz km-enként kényszerből meg kell állni tölteni, addig meg malmozok közben. Főleg ha nyáron nem szeretnék izzadni így használom a klímát, télen nem fagyoskodok, használom a fűtést.
Az elektromos szerintem akkor érheti meg, ha kapsz támogatást, városban vagy agglomerizációban jársz, van fűtött garázsod és lehetőleg napelemed, vagy a munkahelyeden ingyen töltési lehetőséged. Szóval elég kompromisszumos ez még. És nem valószínű, hogy a helyzet Magyarországon egy-két év alatt drasztikusan változni fog. 10 év múlva visszatérhetünk a kérdésre, addig nyugodtan használnék újabb, kisebb kibocsájtású benzineseket, dízeleket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!