Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » 2 éves autónál olajat akar...

2 éves autónál olajat akar cserélni a szervíz (éves szervíz) És még fékolajat is, ez valóban így van? Vagy csak lehúzás lenne?

Figyelt kérdés

Swift

1 éves korában volt olaj/szűrőcsere!

1200 km van az autóban!

2022. máj. 25. 03:42
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:
100%

Már vagy 40 évvel ezelőtt is alap elvárás volt az évenként olajcsere. Természetesen ha több kilométer ment bele, akkor még hamarabb is megkapta a friss kenőanyagot.

Talán ha elolvastad volna a gyári ismertetőt, akkor most nem hergelnéd magad a "lehúzás" gondolatával. ;)

2022. máj. 27. 10:58
 52/56 A kérdező kommentje:
Pl Ladáknál is evente cserélték annó?
2022. máj. 27. 11:00
 53/56 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Nekem a közelmúltig volt Ladám. Minden évben lecseréltem benne az olajat. Pedig csak második hobbiautó volt. Évente 2-3e km-nél többet nem ment.

Az olaj egy kémiai anyag, nem áll el a végtelenségig. Oxidálódik, érintkezik a motorban az égéstermékekkel, kopadékokkal, akkor is ha áll a motorban. Te innál olyan tejet, ami ugyan hűtőben volt, de egy hónapja lejárt a szavatossága? A motorolajnak, ahogy belekerült a motorba, 1 év a szavatossága, akkor is ha keveset mész vele.

2022. máj. 27. 11:09
 54/56 A kérdező kommentje:
Rendben, beletörődök és tanultam ismét, pár hasznos választól!
2022. máj. 27. 11:12
 55/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem csak "anno", hanem a mai napig is minden járműben.
2022. máj. 27. 14:12
 56/56 anonim ***** válasza:
100%
Nem szégyen kérdezni, ha nem tudsz valamit. A végére legalább beláttad, hogy jobb lecseréltetni a gyári időintervallum szerint. Ha hosszú távra tervezel az autóddal, akkor mindenképp jól döntöttél.
2022. máj. 27. 19:13
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!