Kezdőoldal » Közlekedés » Autók, motorok » A benzinkutakon miért nincs...

A benzinkutakon miért nincs ingyenes mosás?

Figyelt kérdés
Oké, a vegyszert ki kell fizetni, ez rendben van. De miért nincs olyan opció, hogy csak sima vízzel átmosom és az ingyenes?

2022. máj. 19. 00:22
1 2 3 4
 21/32 anonim ***** válasza:
78%

"A kerékpumpa telepítése is pénzbe kerül, mégsem kérnek el érte pénzt."

A boltban meg ingyen adják a nejlon zacskót, hát miért nincs ingyen a kenyér?

Abszurdum, hogy a kenyérért fizetni kell, kelljen fizetni a vajért, meg májkrémért, én megkenem otthoni zsírral és kész.

"a sima víz locsolása is pénzbe kerül, ami abszurdum..."

Igazad van, nem is értem. Ekkora pofátlanságot, hogy csak fürdök, meg mosakszom, mégis fizetem a több ezer Forintokat vízre meg csatornázásra. Hát nem is értem, fizesse az akinek medencéje van, én csak megiszom.

Remélem átjön az irónia.

2022. máj. 19. 21:06
 22/32 A kérdező kommentje:

"Te nem erre gondoltál, csak ettől még ott van a többi olcsó János, akik még a gyereket meg a kutyát is ingyen fürdetnék."

Kötve hiszem. Ha mégis, akkor kitesznek egy táblát, hogy kutyát bevinni tilos, ennyi. Amúgy most sem annyira drága a sima víz, hogy ne lehessen ezt megtenni, mégsem oda viszik fürdetni a kutyájukat.

"Nyilván nem lennél idegesítő amikor a többi ingyen élő éppen sorban áll, mert te éppen habozod a kocsit."

Ezt most nem értem. Ha nem viszem, hanem fizetem a mosószert helyben, akkor is ki kell várniuk, ameddig habbal lemosom + átöblítem a kocsit.

"A kérdésben még csak sima vizes átmosásról beszéltél, most meg már ott ápolnád patikára a gépet."

Mert nem azt írtam? Sima vízzel mosom át. Miután otthonról vitt samponnal átdörgölöm. A többi extra szolgáltatást nem veszem igénybe.

"Többe kerül megvenni a sampont meg minden szart, mint beállni és havi 1-2 alkalommal lemosni apróért a kocsit."

Erre már reagáltam. Aki ritkán mos kocsit, annak nem fáj fizetni érte, de aki heti szinten vagy még gyakrabban mos kocsit, annak bődületes kiadást tud jelenteni csak az, hogy vízet kapjon a mosóból. Ha nem vinném a sampont, hanem még fizetnék is a mosószerért, akkor még a gatyám is rámenne, nem csak az ingem.

2022. máj. 19. 21:22
 23/32 A kérdező kommentje:
Egyébként csak hogy értsétek, heti szinten legalább 3-szor mosok kocsit. Lehet számolgatni.
2022. máj. 19. 21:23
 24/32 anonim ***** válasza:
75%
Maradjunk annyiban, hogy hülye vagy.
2022. máj. 19. 21:32
 25/32 anonim ***** válasza:
63%

"Kötve hiszem."

Miért hiszed kötve? Vannak hozzád hasonló suttyók akik repülnek az ingyen dolgokra mint légy a szarra.

"Ha nem viszem, hanem fizetem a mosószert helyben, akkor is ki kell várniuk"

Csak nem mindegy, hogy ott a pénzed pörög így nyilván nem húzod az időt, míg ha "ingyen" van akkor rögtön ráérsz tökölni.

"Mert nem azt írtam? Sima vízzel mosom át. Miután otthonról vitt samponnal átdörgölöm."

Nem azt írtad, hogy leállsz patikára mosni a kocsit, hanem azt, hogy leöblíted. Magyarázhatod, de már kibuknak a gondok. Ezért nem akarnak oda ingyenélőket.

Étterembe sem ülsz be otthoni szendviccsel meg termosszal.

"heti szinten vagy még gyakrabban mos kocsit, annak bődületes kiadás"

Normális embernek nincsenek kényszeres megnyilvánulásai, nem fog heti 3 alkalommal autót mosni. Aki meg igen az fogadja el, hogy a hülyeség nem ingyen van.

2022. máj. 19. 21:40
 26/32 A kérdező kommentje:
Akkor mondok néhány példát, mert látom korlátolt a látásod. Futárcégek, kamionosok, taxisok, autós oktatók, nagy távolságban ingázók. Mind olyan felhasználási mód, ahol az autó már az első nap végén is tiszta szutyok lesz. Egyszerűen nem engedheti meg magának az ember, hogy 2-3 naponta ne mossa át a kocsit. Jobb cégeknél még az is ki van adva, hogy munka után patyolat állapotban kell visszaadni a furgont, na akkor ahhoz mit szólsz (igen, nekik van mosójuk is a telephelyen)?
2022. máj. 19. 21:46
 27/32 anonim ***** válasza:
83%

Gratulálok, felhoztad az összes példát, akiknek mindez tök mindegy, mert szimplán elszámolják, mint kiadás.

A nagy cégeknek akár saját mosójuk is van, vagy szerződésben állnak mosókkal, ahol havi X összegért mosnak amennyit akarnak. Vagy csak simán kérnek számlát és elszámolják mint költség.

Taxis, oktató szintén bele kalkulálja mint kiadás, és ennek megfelelően dolgozik. A furgonos meg simán leszarja, mert nem az ő pénze.

Egyedüli aki ezen rinyál az a hozzád hasonló csóró proli akinek még a kocsimosás is kiadás.

2022. máj. 19. 21:56
 28/32 A kérdező kommentje:
Belekalkulálja biztosan, de neki sem mindegy, hogy mennyivel drágítja ez meg a szolgáltatását.
2022. máj. 19. 22:06
 29/32 anonim ***** válasza:
77%
#28: de mindegy, hogy mennyi el drágítja, mert a többinek is ugxanennyivel drágítja, majd a vevő/ügyfél kifizeti.
2022. máj. 19. 22:16
 30/32 anonim ***** válasza:
63%

Ennyi erővel legyen minden ingyen, mert hát a kötelező szerviztől kezdve a benzinig minden is pénzbe kerül, miközben ingyen is lehetne.

Akárhogy nézzük, kapsz egy szolgáltatást, cserébe fizetsz. A történet ennyi.

2022. máj. 19. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!