A benzinkutakon miért nincs ingyenes mosás?
Legtöbb kúton a WC is fizetős, csak akkor "ingyenes", ha tankoltál.
A víznek köbmétere 1000Ft körül van, települése valogatja.
Egy autót rendesen lemosni többszáz liter víz kell.
Az ablakokat ingyen lelögybölheted a kirakott vödrökből.
Meg csak úgy logikusan.
Ha áthívsz magadhoz 15 embert, mind a 15-nek meg fogod engedni, hogy elmenjen wc-re, viszont nem fogod megengedni, hogy lemossák a kocsit a te kontódra.
+ az egyik alapvető létszükségletet elégít ki, kocsit mosni pedig nem muszáj.
"A víz is pénzbe kerül :) ok is fizetnek számlát :)"
Kerékfújás ingyenes, pedig ők is fizetnek áramot.
"A retyón elhasználsz 5 liter vizet, az autómosóban meg 100-at."
Ez erős túlzás. Én nyilván nem arra gondoltam, hogy órákig folyatom a vizet. Frászokat. Levizezem a kocsit, öntök egy vödörbe általam vitt sampont, feltöltöm vízzel, majd a legvégén leöblítem a kocsit. Ez nincsen 100 liter sehogyan. Meg amúgy ki folyatná a mosószer nélküli vízet olyan hosszan? Önmagában nyilván nem lehet mosni azzal, az csak öblítésre való. Aki mosószeres vizet akar folyatni, az nyugodtan fizesse meg az árát, engem nem zavar, ha külön van ilyenre lehetőség.
"Mert a mosó is pénzbe kerül. Mire elkészül egy kisebb 50-100 millió elszaladt."
Ugyanazt tudom mondani, mint az elején. A kerékpumpa telepítése is pénzbe kerül, mégsem kérnek el érte pénzt.
"A mosóban normálisan mosnak, ha csak éppen hogy le akarod veretni az oda száradt retket azt mondják menj le a Dunára és öntsd le egy vödör vízzel."
Ez még jogos is lenne, ha lennének külön ilyen mosóhelyek... Viszont, aki panelban lakik, az nem tud hol kocsit mosni, mert nincs udvara. Egyedül benzinkútaknál van autómosásra lehetőség vagy kamionmosóban, de ott is pénzt kérnek a vízért... Arra miért nem gondolnak, hogy sokan visznek vödröt és sampont magukkal és csak öblítésre használnák a vízet? Nonsense az egész.
#15: szeritem senki nem akadályoz meg abban, hogy indíts egy vödrös autómosóhely vállalkozást.
Majd akkor meglátod milyen követelmények és költsegek vannak.
Nem véletlenül nem léteznek ilyen helyek.
#15 "Kerékfújás ingyenes, pedig ők is fizetnek áramot."
Feltöltenek egy 200 literes puffertartályt levegővel 50 forintból és azzal 100 ember beállítja a keréknyomást.
"öntök egy vödörbe általam vitt sampont"
De akkor meg mi a picsának neked benzinkút, meg nyilvános mosó, ha úgyis magad mosod? A vödrös-saját samponos mosás helye otthon van.
De így rögtön meg is kaptuk a választ: azért nem ingyenes a víz, mert nem ilyen smucig fillérbaszóknak lett tervezve. Mint írtam, amit te szeretnél, azt otthon kell csinálni. A nyilvános mosók tervezésük szerint 100 litert simán ellocsolnak egy autóra, ezért kerül pénzbe.
"aki panelban lakik, az nem tud hol kocsit mosni, mert nincs udvara"
Jelenleg nyilvános autómosókról beszélünk. Tudod mi nyilvános még? Bárhol máshol. Elmész valami elhagyatott szervizútra, vagy üres ipari parkba és már moshatsz is.
"Kerékfújás ingyenes, pedig ők is fizetnek áramot."
Azért a kerékfújás erősen más kiadás, az a költség ami belefér és van értelme, szükségessége. Bár a legtöbb benzinkúton ritka szar pumpa van.
"Én nyilván nem arra gondoltam, hogy órákig folyatom a vizet"
Te nem erre gondoltál, csak ettől még ott van a többi olcsó János, akik még a gyereket meg a kutyát is ingyen fürdetnék.
"Levizezem a kocsit, öntök egy vödörbe általam vitt sampont"
1. Nyilván nem lennél idegesítő amikor a többi ingyen élő éppen sorban áll, mert te éppen habozod a kocsit.
2. A kérdésben még csak sima vizes átmosásról beszéltél, most meg már ott ápolnád patikára a gépet.
3. Többe kerül megvenni a sampont meg minden szart, mint beállni és havi 1-2 alkalommal lemosni apróért a kocsit.
"aki panelban lakik, az nem tud hol kocsit mosni"
Dehogynem, fogja és beáll akármelyik fizetős mosóba, vagy átgurul egy IMO-n. Nem mindenki ekkora fillérb^szó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!