Olajfogyasztás: motorfelújítás, bontott motor vagy eladás?
"Hogy tudom megállapítani, hogy a kettő közül melyik a probléma? Kompresszió méréssel?"
Szerintem a kompressziómérés segítene.
Elvileg, ha a szelepek zárnak, akkor a rosszul záró szelepszártömítés nem okoz kompresszióvesztést. Szóval az elfogadható kompresszió azt jelezné, hogy inkább a szelepszártömítéseknél szökik az olaj. A rossz kompresszió meg inkább azt, hogy a dugattyúgyűrűknél.
Vagy attól is lehet rossz a kompresszió, ha a szelepek nem zárnak. De ha a szelepszárszimmeringek jók, akkor az nem okozna olajfogyasztást.
bontott motort kell beletenni
kb 150 ezerből kijön az
"Ezek szerint nem segített a PCV szelep csere."
Kicsit lekiismeretfurdalásom van, hogy én javasoltam a PCV cserét. De egyrészt nem gondoltam volna, hogy ez ennyi ideig el fog húzódni. Ha jól látom az első panaszod az olajfogyasztásra nagyjából a múlt év szeptemberében jelent meg itt a gyakori-n. De a PCV szelep kihúzása és ellenőrzése, hogy működik-e max egy félórás munka. És ha lett volna rendes alkatrészellátás, akkor néhány nap alatt bekerülhetett volna az új.
És érdemes elolvasni ezt a cikket egy BMV-ről, ami 1,2 liter/1000 olajat fogyasztott.
Itt is leírják, hogy a legolcsóbban javítható ok a PCV szelep.
És a második lehetséges ok a koksz miatt eltömődött olajáteresztő és a leragadt olajlehúzó gyűrű.
Persze lehetnek további bajok (hengerkopás, dugattyúgyűrű törés, kopás, kiverődés, szelepszárszimmering, szelepvezető), amiket nem old meg más, csak a motorgenerál. Amit meg is tettek, mert egy ilyen műhelynek nem gond szétkapni a motort, ha az igényes és fizetőképes tulaj kéri.
Mindenképpen tanulságos a cikk, annak ellenére, hogy ennek a motornak az olajfogyasztása sokkal kisebb volt, mint a Tiedé.
Bocs, elmaradt a link:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!